NKC51

NKC ’51 eindigt na sterke start met een punt tegen De Meeuwen

Na twee weken geen wedstrijd te hebben gespeeld, trad NKC ‘51 afgelopen zaterdag aan in Nijverdal tegen KV de Meeuwen uit Putten. Beide ploegen kennen elkaar goed en troffen elkaar veelvuldig in de afgelopen jaren. De belangen in de resterende wedstrijden van de veldcompetitie zijn groot. NKC ‘51 vecht nog voor klassebehoud en De Meeuwen zit nog vol in de strijd om het kampioenschap. NKC ‘51 weet dat het een zware kluif heeft aan De Meeuwen, omdat het zelden weet te winnen van de gasten uit Putten. Ditmaal stond de wedstrijd onder leiding van dhr. den Hartog.

NKC ‘51 ging voortvarend van start, de ploeg van Gert Schorn oogde scherp en gaf een duidelijk signaal aan De Meeuwen, dat enigszins overrompeld leek door de spirit van de Nijverdallers. Binnen enkele minuten nam NKC ‘51 een voorsprong van 3-0. De Meeuwen noteerde de 3-1 en leek wat beter in haar spel te komen. Bij NKC ‘51 bleef de afronding van een hoog percentage waardoor De Meeuwen alleen maar in de achtervolging moest. Bij 6-4 wist NKC ‘51 nog een run van drie doelpunten op rij te maken waardoor er halverwege de eerste helft een riante voorsprong van 9-4 op het scorebord stond. Het hoge schotpercentage kon NKC ‘51 het resterende deel van de eerste helft niet volhouden waardoor De Meeuwen de achterstand wat kon verkleinen. Op slag van rust maakte De Meeuwen de 11-7 en met deze stand zou ook gerust worden.

In de tweede helft zou men een totaal ander spelbeeld zien. Het frivole, ontspannen maar scherpe spel van NKC ‘51 was ver te zoeken. Aanvallend werden niet meer de juiste keuzes gemaakt waardoor er snel balverlies geleden werd. De Meeuwen kwam daarentegen beter uit de kleedkamer, zij draaiden de rollen om door in een doelpuntloze periode van NKC ‘51 langszij te komen bij 11-11. Vanaf 11-12 keek NKC ‘51 voor het eerst tegen een achterstand aan. In deze fase hadden beide ploegen moeite om de korf te vinden en hielden elkaar in de wedstrijd. NKC ‘51 wist weer gelijk te maken en probeerde met enkele wissels beter in haar spel te komen en zo de voorsprong te pakken. Dit kreeg echter niet het gewenste resultaat en De Meeuwen wist de leiding weer te nemen. Om en om werd er gescoord tot 14-14 waarna een spannende fase aanbrak. Met nog enkele minuten te spelen maakte De Meeuwen de 14-15 en na veel doelpuntloze aanvallen was het uiteindelijk Daniël Ding die met een fraai afstandsschot de gelijkmaker voor zijn rekening nam in de laatste minuut. Eindstand 15-15.

Komende zaterdag speelt NKC ‘51 opnieuw een thuiswedstrijd, koploper Nic. uit Groningen komt op bezoek. Aanvang 16:00.