BC Bousema wint overtuigend de eerste play-off wedstrijd

De eerste wedstrijd in de halve finale play-off om plaatsing tussen BC Bousema en Cues&Darts Xtreme werd maandagavond in Lochem een dik verdiende 7-1 overwinning voor de formatie van Ronny Hazewinkel. Halverwege stond zijn ploeg al op een 4-0 voorsprong.

Foto: Jaap Gönning

De eerste twee partijen stonden bol van de spanning en tal van misschien wel onnodige missers. De partij tussen beide kopmannen Martin Horn en Pierre Soumagne stond na 20 beurten op 22-19. De Fransman kwam nog terug tot 22-22 maar verder liet de Duitser het niet komen. Zonder groots spel bouwde hij zijn voorsprong uit en bij de stand 33-27 produceerde hij in de 33ste beurt een serie van zes caramboles. Hij miste de laatste maar toen Soumagne miste maakte hij het een beurt later het toch af. Soumagne bleef op 30 caramboles steken.

Op de andere tafel had Frans van Schaik zijn partij tegen Huub Wilkowski al tot een goed einde gebracht. Na 21 beurten stond het 20-20, maar toen sloeg Wilkowski een gaatje door een serie van vijf caramboles en had de Amsterdammer daar direct geen antwoord. Hij profiteerde echter goed van de tien nullen op rij van zijn tegenstander en kwam na dertig beurten voor het eerst op voorsprong, 35-30. Van Schaik voelde dat hij winstkansen had en maakte de partij in de 36ste beurt af met een serie van vijf caramboles. Wilkowski kwam via de nabeurt op 32 caramboles.

In de laatste twee partijen lag de druk duidelijk bij de mensen uit Tilburg. Jack van Peer trof een sterk spelende Johan Loncelle aan die halverwege na tien beurten al op een 20-11 voorsprong stond. Ook in het tweede deel liet de Belg in Lochemse dienst het talrijk opgekomen publiek zien dat hij in een goede vorm verkeert. Via een serie van zes caramboles stond hij na veertien beurten op een comfortabele 34-15 voorsprong. Bij de stand 38-17 miste hij de matchbal op een haar. Hij had voor de laatste carambole toch nog vijf beurten nodig. Van peer strandde op 22 caramboles. Op de andere tafel ontspon zich een spannend gevecht tussen twee voormalige teamgenoten. Anno de Kleine stond halverwege tegen Wesley de Jaeger op een 22-17 voorsprong, maar deze gaf zich niet zomaar gewonnen. Na 24 beurten stond hij op een minimale voorsprong van 31-32 en bouwde die uit naar 31-35. Toen even later De Jaeger op 39 kwam leek de partij gelopen. De Kleine gaf niet op en met tweemaal vier en 1 carambole finishte hij als eerste. In de nabeurt redde De Jaeger alsnog een punt voor zijn team.

“We hebben een goed uitgangspunt, maar het is nog lang niet gelopen. Zij zijn thuis heel erg sterk, maar ik heb goede hoop dat wij de finale gaan halen. Mijn spelers hebben laten zien onder deze druk goed te kunnen presteren en je zag met name in de eerste twee partijen hoe belangrijk het was om niet te verliezen. Frans en Martin speelden duidelijk niet voor een goed moyenne, maar voor het resultaat”, aldus Ronny Hazewinkel na afloop.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer