NEO verslaat concurrent Bon Boys, na een rare slotfase, dik verdiend met 3-2

Op een druk bezocht Wooldrik heeft NEO zondag een 3-2 overwinning behaald op naaste concurrent Bon Boys. Een overwinning die zwaar bevochten leek, maar dat kwam vooral door de twee goals die NEO in de laatste vijf minuten tegen kreeg. De ploeg van Michel Steggink was bijna voortdurend de bovenliggende ploeg.

Beide ploegen waren donderdagavond met een 2-2 gelijkspel op het nest teruggekeerd, maar de gevoelens daarover waren bij de teams totaal anders. NEO speelde goed tegen Grol, repareerde twee keer een achterstand, terwijl Bon Boys een 2-0 voorsprong niet over de streep kon trekken in Wijhe ’92. Op zondag legde NEO SDC ’12 nog met 7-0 over de knie.

Fraai tegendraads ingekopt

Na een mooie rook- en vuurwerkentree verzorgd door de fanclub uit Bornerbroek viel het eerste wapenfeit na vijf minuten te noteren. Aanvoerder Max Brunninkhuis schoot een afvallende bal ruim over en naast. Nadat eerst Ron Spoler en daarna Mauro Lohuis doelman Jens Keemers onder vuur hadden genomen en Stef Rompelaar en teen te kort kwam om een pass van Spoler te verzilveren viel halverwege de 1-0, een prachtig uitgespeeld doelpunt. Een snelle, dubbele combinatie tussen Ron Spoler en Stef Rompelaar leverde een voorzet met buitenkant rechts op op die fraai tegendraads werd ingekopt door Jochem Stam.

Voor langere tijd op

NEO nam even gas terug. Bon Boys kreeg na een half uur een unieke kans op de gelijkmaker. De sterk gestarte Youri Gersmann glipte langs Wessel Bom, maar zijn schot werd gepareerd door Thijs Terhalle. Vlak daarna schoot Mika Beukert over na alweer een actie van Gersmann. Hiermee bleek voor Bon Boys de aanvallende koek voor langere tijd op. Na 33 minuten had een flitsende combinatie eigenlijk de 2-0 op moeten leveren. Rick ten Tusscher, Jochem Stam en Mauro Lohuis waren erbij betrokken. Laatstgenoemde teisterde met een kanonskogel helaas slechts de onderkant van de lat, terwijl de kopbal van Ron Spoler uit de rebound een simpele prooi voor Keemers was.

Fikse tegenvaller te verwerken

Een paar minuten later viel de 2-0 alsnog. Max Brunninkhuis had een pass op Jochem Stam in huis, die zich vervolgens kinderlijk eenvoudig van zijn tegenstander ontdeed en Keemers met een strak schot voor de tweede keer liet vissen. Nadat Brunninkhuis nog een keer net naast schoot kreeg Bon Boys vlak voor rust een fikse tegenvaller te verwerken. Zijlstra en Gersmann knalden ongelukkig met de hoofden tegen elkaar en laatstgenoemde moet het veld met een hoofdwond verlaten. Na de pauze pakte NEO de zaken weer energiek op. Een voorzet van Wessel Bom kon door Rick ten Tusscher en Stef Rompelaar net niet binnen getikt worden en punterde Jochem Stam uit kansrijke positie op Keemers. Tussen die twee kansen door had Bon Boys Thijs Terhalle op de proef gesteld met een ongevaarlijk schot.

Grote aantal kansen ongebruikt

Na ruim een kwartier viel de 3-0. Max Brunninkhuis bediende Ron Spoler schoot van een meter of zestien hard raak. Wedstrijd gelopen, zou je denken. Dat zou gezien het grote aantal kansen dat NEO ongebruikt liet ook zo. Rick ten Tusscher, de ingevallen Twan Weghorst en Wout Bartelink kregen dotten van kansen en nogmaals Weghorst kopte rakelings naast na een voorzet van Wessel Bom. Toen Mika Beukert een minuut voor tijd raak kopte uit een hoekschop leek dat een klein smetje op een mooie middag, maar of het aan de vijf wissels lag zullen we nooit weten, maar in de 92e minuut lag werd er slecht verdedigd en kon Bas Dreierink binnenschieten.

Bijna uit handen gegeven

Twan Weghorst kreeg nog een unieke kans om Bon Boys de laatste wind uit de zeilen te nemen, maar schoot snoeihard op Keemers. De Haaksbergenaren kregen zowaar nóg een kans. Bij een voorzet van rechts stoorden twee spelers elkaar dusdanig dat de kopbal van een van hen overvloog. Vlak daarna floot de prima leidende Teun van der Velden voor het laatst en had NEO de zege nog bijna uit handen gegeven. Dat zou te zot voor woorden geweest zijn, want over de volle 90 minuten bezien kon Bon Boys geen aanspraak maken op een punt.

NEO heeft met nog drie wedstrijden te gaan Bon Boys op zes punten gezet, maar inmiddels is Achilles ’12 na een goede serie naar plek twee geslopen op vijf punten. En juist Achilles is komende zondag op het Wilbert de tegenstander, opnieuw een topper voor NEO dus.