SVZW opnieuw naar Kampen, nu voor wedstrijd tegen Go Ahead

In de 1e klasse D komen drie clubs uit Kampen. SVZW heeft de uitwedstrijd tegen DOS Kampen al gespeeld. Dus staat op het programma nog twee maal dezelfde trip. Zaterdag 21 mei gaat de reis naar Go Ahead Kampen. Op 4 juni is er dan de uitwedstrijd tegen KHC.

Door Gerrit Koers

Wedstrijdfoto’s: Johan Gierveld (archief)

Go Ahead Kampen is bezig aan wisselvallig seizoen. Het team stelt de eigen supporters soms teleur. Dat was ook afgelopen zaterdag het geval, in de derby tegen DOS Kampen. In de voorbeschouwing van Go Ahead Kampen op de wedstrijd tegen SVZW staat te lezen dat bij Go Ahead zeker in de eerste helft de wil om te winnen ontbrak. Daardoor stond Go Ahead in de rust al met 3-0 achter. In de tweede helft was het spel wel een stuk beter, maar uiteindelijk verloor Go Ahead deze derby wel met 4-2.

Wanprestatie

Voor Go Ahead staat er alleen nog de sportieve eer op het spel in de wedstrijd tegen SVZW. In de derde periode is de achterstand te groot om nog een rol van betekenis te spelen. In de al eerder genoemde voorbeschouwing worden de spelers van Go Ahead opgeroepen om de wanprestatie van afgelopen zaterdag goed te maken door een goede prestatie op de mat te leggen tegen SVZW. Op 5 maart stonden beide ploegen tegenover elkaar in Wierden. Go Ahead won toen met 1-2 en was duidelijk de sterkste in die wedstrijd. De Kampenaren gaan vast proberen om een zelfde resultaat te behalen in deze wedstrijd.

Winst

SVZW is bezig aan een hele mooie serie in de competitie. In de afgelopen negen wedstrijden werd er zeven keer gewonnen, één keer gelijk gespeeld en één keer verloren. Door deze goede resultaten staat SVZW nu vijfde op de enorm spannende ranglijst. De achterstand op koploper SVB Barneveld is maar twee punten. En in de derde periode staat SVZW op de tweede plaats. Er staan nog drie wedstrijden op het programma. SVZW gaat voor de winst in deze wedstrijden, om dan maar te kijken wat de concurrentie doet.

Resultaat

Het elftal verdient zeker nu al een compliment voor de behaalde resultaten, vooral als je dat afzet tegen de blessures waarmee het team te maken heeft. Maar steeds staan de vervangers ook klaar en spelen prima mee. Ook zaterdag zal iedereen weer 100% inzet en beleving moeten tonen om de wedstrijd in Kampen tot een goed einde te brengen. Lukt dat, dan zit een goed resultaat er zeker in. Om 12.15 uur is de wedstrijd tussen de tweede elftallen van Go Ahead Kampen en SVZW tegen elkaar op Sportpark Middenwetering al begonnen.

Om 15.00 is dan de aftrap voor de wedstrijd tussen de eerste elftallen, die onder leiding zal staan van scheidsrechter Jeroen Gidding.

De overige wedstrijden van zaterdag 21 mei

Het toto-briefje van Gerrit Koers

DOS ’37 – DOS Kampen (2)

Beide ploegen hebben de punten keihard nodig om de nacompetitie nog te ontlopen. DOS ’37 zit het niet mee. De laatste vier wedstrijden werden verloren, en tegen medeconcurrenten uit de onderste helft werd gelijk gespeeld. Ook DOS Kampen heeft het moeilijk maar door de winst op Go Ahead Kampen staat DOS nu wel op de veilige elfde plek met twee punten voorsprong op de naaste belagers. Beide ploegen weten waar het om gaat deze wedstrijd. Winnen en zo de tegenstander een gevoelige tik uit te delen. Het lijkt erop dat DOS Kampen deze wedstrijd gaat winnen, vooral vanwege het feit dat zij over een productievere voorhoede beschikken.

DTS Ede – Bennekom (1)

DTS Ede staat samen met SDV Barneveld op de gedeelde eerste plek in de competitie. Het doelsaldo van de ploeg uit Barneveld is beter. Door de nederlaag tegen KHC is de rol van Bennekom uitgespeeld dit seizoen. Maar dat wil niet zeggen dat zij zich zo gewonnen gaan geven in deze derby. DTS Ede zal er nog een hele kluif aan krijgen om deze wedstrijd te winnen, maar uiteindelijk blijven de drie punten wel in Ede.

DZC ’68 – De Merino’s (3)

DZC ’68 maakt geen kans meer op het kampioenschap, maar zij weten als eerste periodekampioen al heel lang dat ze mee gaan doen aan de nacompetitie. Het is dus zaak om in vorm en fit te blijven voor dat toetje. De Merino’s moeten nog vol aan de bak. Op dit moment zijn ze nog niet zeker van een langer verblijf in de eerste klasse. DZC ’68 heeft dit seizoen al wel laten zien dat ze moeilijk te verslaan zijn. Een gelijkspel, meer zit er niet voor De Merino’s.

Hierden – Nunspeet (2)

Ook deze wedstrijd krijgt het predicaat derby. Beiden ploegen zullen graag willen winnen van de club uit het naastgelegen dorp. Hierden moet wel winnen in een poging om de rode lantaarn nog over te dragen. Nunspeet zal ook willen winnen want dan blijft de ploeg nog kanshebber op het kampioenschap. Hierden geeft zich niet zomaar gewonnen, dat bleek zaterdag wel in de wedstrijd tegen SVZW. Nunspeet speelde de laatste twee wedstrijden gelijk en is weer toe aan een overwinning. In de vorige wedstrijd tussen deze twee clubs was Nunspeet de sterkste, en dat zal nu ook weer het geval zijn.

KHC – CSV Apeldoorn (2)

Door de winst op Bennekom weet KHC dat het volgend seizoen ook weer uit komt in de 1e klasse. CSV Apeldoorn wil graag kampioen worden. Maar door de nederlaag tegen DTS Ede staat CSV Apeldoorn nu op de derde plaats. De achterstand is maar één punt, dus er is nog niets verloren. Wel moet CSV Apeldoorn de komende wedstrijden gaan winnen, en dan kijken wat de concurrentie doet. KHC verslaan is heel lastig, maar CSV Apeldoorn heeft een sterk elftal. Dus moet het lukken om te winnen in Kampen.

SVI – SDV Barneveld (2)

SVI staat op een mooie zevende plek in de competitie. Een plekje stijgen is nog wel mogelijk, maar bij verlies kan het zo zijn dat Bennekom en SVI wisselen van plaats. SDV Barneveld wil graag de derde periode winnen, maar door de goede uitslagen van de laatste weken staat SDV nu op de eerste plek. En dus is er nu kans op een nog mooiere prijs. Het kampioenschap dat is nu het plan. SVI zal zeker proberen om deze wedstrijd te winnen. Maar SDV Barneveld is in goede doen, en gaat ook deze wedstrijd winnen.

Wanneer u houdt van een spannend verloop in een voetbalcompetitie, dan is het aan te raden om de 1e klasse D te volgen. Want er is nog niets beslist in deze klasse, terwijl er nog maar drie wedstrijden te spelen zijn. Vier ploegen zijn nog niet zeker van klassebehoud. Het is wel zeker dat Hierden alleen nog kan stijgen na een nacompetitieplek om degradatie te ontlopen. DOS Kampen, DOS ’37 en de Merino’s moeten vrezen voor nacompetitie of zelfs degradatie als Hierden nog een goed eindsprint heeft.

Bovenin is de situatie ook enorm spannend. Twee koplopers met 44 punten, dan twee achtervolgers met 43 punten, en dan ook nog SVZW op de vijfde plaats met 43 punten. De afgelopen tijd is er na een speelronde steeds een nieuwe koploper. Nu is dat SDV Barneveld. Maar houden zij dit vol? Bij alle ploegen is intussen te merken dat het drukke en zware tijden zijn. Het is nu dus onmogelijk te voorspellen hoe de prijzen verdeeld gaan worden. En dat is alleen maar mooi voor alle ploegen, supporters en alle andere volgers van de 1e klasse D. Iedereen een mooie en sportieve zaterdag 21 mei toegewenst.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer