Amicitia herstelt zich overtuigend tegen Noviomagum

Na een complete off-day en ruime nederlaag vorige week zaterdag tegen Spirit in Voorthuizen moest bij Amicitia het roer om. Opnieuw in een uitwedstrijd, deze keer tegen Noviomagum in Nijmegen. De thuiswedstrijd vorig jaar oktober was er een om in te lijsten en werd ruim gewonnen. Dat was voor Amicitia meteen ook de enige winstpartij in de eerste helft van de veldcompetitie.

Tijd voor hernieuwde energie en focus blijven houden op een goed resultaat. De Toyota Drent formatie begon afgelopen zaterdag uitstekend aan de wedstrijd (0-2). Noviomagum kwam weliswaar snel langszij (2-2) maar Amicitia trok het initiatief steeds verder naar zich toe. Om tijdens de gehele eerste helft gestaag uit te lopen naar een ruime 4-11 ruststand. Via hoog baltempo werden kansen volop benut en verscheen er weer een glimlach op de gezichten van de spelers.

Trainer/coach Rick Keus complimenteerde zijn spelers in de rust voor het vertoonde spel. De opdrachten werden prima uitgevoerd. Tegelijkertijd waarschuwde hij hen om niet te verslappen en de tegenstander zodoende terug in een kansrijke positie te brengen.

De tweede helft gaf een zelfde spelbeeld. Noviomagum probeerde nog iets terug te doen maar de schoten misten te vaak doel en Amicitia was meerdere keren de sterkere in de rebound (5-12). De ploeg uit Nijmegen miste een strafworp terwijl de oranjekragen gemakkelijk bleven scoren. Het verschil liep op naar tien doelpunten (7-17) na iets meer dan twintig minuten spelen. In de slotfase probeerde Amicitia de tegenstander nog te ‘dubbelen’ maar de eindstand bleef uiteindelijk steken op een verdiende 10-19 winst in Vriezenveens voordeel. Amicitia staat in de poule op een gedeelde zesde plaats met zeven wedstrijdpunten uit elf gespeelde wedstrijden.

Reservers Amicitia verliezen opnieuw van Avo

Amicitia 2 speelde uit tegen AVO 2. Een herhaling van de beslissingswedstrijd vorige maand in de zaalcompetitie. De winstpunten bleven destijds in Assen. Ook afgelopen zaterdag bleken de reserves van Amicitia onvoldoende in staat om het verschil te maken tegen de koploper in de poule. Het verloor met 21-8 (13-3). Amicitia 2 staat op een derde plaats in de poule. Komende zaterdag is er voor Amicitia een compleet thuisprogramma. Amicitia 1 speelt tegen De Wâlden 1 om 15:30 uur. Amicitia 2 speelt voorafgaand om 14:00 uur tegen De Wâlden 2.