Blauw Zwart wint overtuigend en houdt zicht op promotie

Na de ruime overwinning op DLKV vorige speelronde, stond zaterdag 21 mei de wedstrijd Rivalen 1 – Blauw Zwart 1 op het programma. Blauw Zwart mocht absoluut niet verliezen tegen de nog ongeslagen kampioen in de 4e klasse om nog zicht te houden op de 2e plaats die ook recht geeft op promotie naar de 3e klasse.  Goed gemotiveerd kwamen de Wierdenaren aan in Doesburg, het team was er dan ook op gebrand om deze wedstrijd te winnen.

De scheidsrechter floot in en de 1e helft kon beginnen. Blauw Zwart wist de eerste aanvallen van Rivalen af te slaan en kwam verdient op voorsprong. Na een kwartier spelen was er een klein verschil ontstaan door het sterke spel van de Wierdenaren. Er werd goed verdedigd en de aanvallen werden goed verzorgd en uitgespeeld. Rivalen liet zelf het scoren na waardoor bij het opzoeken van de kleedkamers een stand van 4-12 op het scorebord stond.

Na de rust had Blauw Zwart het wat lastiger. Het goede spel van de eerste helft was wat weggezakt en verdedigend werden er wat foutjes gemaakt. Na een tijdje spelen herpakten de Wierdenaren zich weer en werd de stand als maar verder uitgebreid. Ondanks dat Rivalen begin 2e helft goed mee scoorde met Blauw Zwart, werd de wedstrijd niet meer spannend. Blauw Zwart had de overhand en deed wat het moest doen. In Doesburg stond er na het eindsignaal 9-21 op het scorebord.

Door deze belangrijke overwinning houdt Blauw Zwart zicht op promotie. Zaterdag 11 juni staat de allerlaatste wedstrijd van dit seizoen op het programma. In deze wedstrijd zal Blauw Zwart met directe promotieconcurrent Olympia’22 uitvechten wie er zal promoveren naar de 3e klasse. In Borculo waren Olympia en Blauw Zwart erg aan elkaar gewaagd. De wedstrijd eindigde toen in 13-14 in het voordeel van Blauw Zwart. Komt dus allen 11 juni naar sportpark ’t Lageveld in Wierden waar om 15:30 uur deze allerlaatste en allesbeslissende wedstrijd zal worden gespeeld!

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer