DOS ’37 wint van DOS Kampen

Afgelopen zaterdag heeft DOS ’37 het belangrijke degradatieduel tegen DOS Kampen met 2-1 gewonnen en heeft daarmee goede zaken gedaan op de ranglijst. Met nog twee wedstrijden te gaan heeft DOS een minimale voorsprong van een punt voor rechtstreekse handhaving. Kortom, het is nog ontzettend spannend.

Foto omslag: Jeroen Tempert

DOS ’37 begon de wedstrijd met twee nieuwe spelers. Lennard Mulderij was vorige week al bij de selectie gehaald om na een periode van twee seizoenen weer onderdeel uit te maken van de selectie.

Goede start

Vanaf de aanvang had DOS ’37 het vizier naar voren en men wist direct druk te zetten. Een tegenvaller voor de ploeg uit Vriezenveen was de snelle blessure van Derksen, waardoor Martijn Olde Olthof hem al na vijf minuten moest vervangen. In de tactiek wijzigde er niet veel en al na acht minuten was het Ronald te Morsche die uit een voorzet van Shakki Mohammed de 1-0 voorsprong wist aan te tekenen. Een goede start, en voor het eerst sinds weken kwam DOS ’37 op een voorsprong. Na het offensief in de eerste twintig minuten kwam DOS Kampen beter in de wedstrijd en wisten de bezoekers een aantal mogelijkheden te creëren en daarmee ook een overwicht. Toch bleef DOS ’37 redelijk eenvoudig op de been. Met een 1-0 voorsprong werd de kleedkamer opgezocht.

Ongekende luxe

Na rust ging de wedstrijd gelijk op, tot de 57ste minuut. Na een goede mogelijkheid voor DOS Kampen, die knap werd gered door Rick van der Belt, was het Twan Schonewille die met een diepe bal Menno Kamphuis wist weg te sturen. De bal kreeg een rare stuiter en de uitkomende keeper van DOS Kampen dook onder de bal door, waarop Menno Kamphuis eenvoudig de 2-0 kon scoren. Ongekende luxe. Na de 2-0 kreeg DOS ’37 de wedstrijd onder controle en via Ronald te Morsche en Koen Nijkamp werden een aantal goede kansen gecreëerd om de 3-0 te maken. Wel bleef DOS Kampen gevaarlijk en met een paar mooie vrije schoppen op zo’n twintig meter bleef het oppassen. In de 90e minuut werd het dan toch spannend, balverlies op het middenveld zorgde er voor dat Alan Bakker van DOS Kampen de aansluitingstreffer kon maken. 

Voorsprong behouden

Met een blessuretijd van zeven minuten ontstond er nog een aantal hachelijke momenten voor het doel van DOS ’37. Gelukkig voor DOS werd de gelijkmaker niet gescoord en kon voor het eerst sinds tijden weer een overwinning worden bijgeschreven. Met nog twee finales te gaan is er nog van alles mogelijk, voor DOS is het nu zaak om de voorsprong in de competitie te behouden en zo ook volgend seizoen eersteklasser te zijn. Aanstaande woensdag 25 mei vindt er een jubileumwedstrijd plaats, waar DOS ’37 afscheid gaat nemen van een aantal oud spelers, te weten Dennis Boshoeve, Jaap Mulderij en Marc Meier

Ook wordt er aandacht geschonken aan de 100e wedstrijd van Martijn Olde Olthof en de 250e wedstrijd van Lennard Mulderij. Na afloop van de wedstrijd worden er maar liefst 45 jubilarissen gehuldigd voor hun 25e, 40e, 50e en 60e jarige lidmaatschap van DOS ’37.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer