SVZW morst dure en onnodige punten

Zaterdag stond voor SVZW de partij tegen Go Ahead Kampen, op Sportpark Middenwetering, op het programma. SVZW had alle belangen om de drie punten mee terug naar Wierden te nemen, gezien de stand op de ranglijst.

Door Gerhard Nijmeijer

Foto omslag: Johan Gierveld (archief)

Scheidsrechter mevrouw F.M. Hoogendijk floot om 15.00 uur voor de aftrap van deze ontmoeting, waar voor de thuisclub eigenlijk niets meer op het spel stond behalve dan de eer om te winnen. SVZW trainer Joram Hendriks moest opnieuw improviseren om zijn elftal compleet te krijgen met al die blessures en overige afwezigen, zowaar geen sinecure.

Lange belegering

De eerste grote kans was in de achtste minuut voor de bezoekers, toen Maarten Jansen de 0-1 had moeten maken. Hj mikte echter te hoog. Drie minuten later leverde de eerste corner van SVZW niets op en ook de vrije trap van Joshua ter Avest was een zelfde lot beschoren. In de 14e minuut knalde Maarten Jansen op het doel, doelman Steven Vonk voorkwam de 0-1 voortreffelijk ten koste van een corner. Na een kwartier spelen was het dan toch raak voor de Wierdenaren, Aron Pouls scoorde bekeken en verdiend de 0-1 via een laag schot in de hoek na een lange belegering.

Magere afspiegeling

Vlak daarop miste Go Ahead een grote kans op de gelijkmaker. Bij een voorzet van links was er niemand om de bal binnen te lopen. Het schot van Luuk Geelen in de 22e minuut leidde tot een corner en het schot van Reza Hosseini belandde namens Go Ahead Kampen recht in de handen van SVZW goalie Julian Bakker. In de 27e minuut was daar bijna de 0-2, Luuk Geelen toucheerde uiteindelijk de paal en dus geen verdubbeling van de stand. Die had dezelfde speler tien minuten later wel moeten maken, toen hij alleen op doelman Vonk afging maar hopeloos naast mikte. Een veel sterker SVZW zocht vervolgens de thee op in de wetenschap dat de 0-1 ruststand een magere afspiegeling was van de onderlinge verhoudingen.

Geen schim

Na de pauze geen wissels bij beide opponenten en SVZW toog meteen weer ten aanval via een corner en een kopbal van Maarten Jansen, die net over het Kamper doel verdween. Idem even later de poging van Aron Pouls. Vervolgens gestuntel achterin bij SVZW, wat de gelijkmaker inluidde in de 54e minuut. Doelpuntenmaker was Tristan van Zuiden 1-1. Die gelijkmaker gaf de thuisploeg nieuwe kracht, want de ploeg was daarna geen schim meer van wat in de eerste helft getoond werd. Luuk Geelen schampte even later de bal, corner zonder iets op te leveren. In de 62e minuut scoorde Go Ahead de 2-1, maar deed dat in buitenspelpositie en dus ging dat feestje even niet door op dat moment.

Beslissend moment

De vermoeidheid ging een rol spelen in die slotfase en dus een derde wissel in de 86e minuut. Nick Hendriks kwam, Wail Doufikar ging bij Go Ahead Kampen. Bij de bezoekers werd Aron Pouls vervangen door Dries Buimer. Een beslissend moment in wat een knotsgekke eindfase in deze ontmoeting betekende. Maarten Smit verloor zijn zelfbeheersing en moest met rood vertrekken, de toegekende vrije trap werd door Nick Kuipers feilloos binnen geschoten, wat de gastheren op 2-1 bracht. De koek was echter nog niet op, want in een alles of niets slotoffensief werkte Maarten Jansen in de 90e minuut alsnog de gelijkmaker binnen.

GAK gaf niet op en scoorde zelfs bijna de 3-2. Namens SVZW haalde Dries Buimer uit een corner de bal van de lijn. Maar later kregen de Zwaluwen, in de 94e minuut, alsnog het deksel op de neus via een counter die door invaller Bryan Hellendoorn koelbloedig werd afgerond: 3-2. SVZW vergat in de eerste helft ruim afstand te nemen en kreeg daarvoor de rekening gepresenteerd in het tweede bedrijf. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen DZC ’68 op sportpark Het Lageveld te Wierden, aanvang 14.45 uur. Het blijft spannend, zowel boven- als onderin de tweede klasse D.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer