Het Ravijn

Waterpoloheren Het Ravijn gaan voor de finale om het landskampioenschap

De waterpoloheren van Het Ravijn hebben het geflikt: de finale van de strijd om het landskampioenschap halen. De Nijverdalse heren deden dat in twee wedstrijden. Vrijdag 20 mei werd mede halve finalist ZV De Zaan met 12-6 verslagen, zaterdag 21 mei werd in het Aquarijnbad van Alphen aan den Rijn met 9-10 van de Zaanse ploeg gewonnen, waardoor de finale een feit was. Tegenstander in die finale is Polar Bears, dat eveneens in twee wedstrijden de heren van ZVL 1886 wist te verslaan: met 12-11 en 11-11, waarna de Edese ploeg de strafworpen beter wist te nemen en de wedstrijd in Leiden met 14-16 naar zich toetrok. Het beloven spannende wedstrijden te worden. De “Polar Beren” werden in 2007 voor het laatst landskampioen. De Ravijnheren hopelijk komend weekend voor het eerst.

Foto’s: Wim Buenk

De twee wedstrijden waren heel verschillend. Vrijdagavond werd er overtuigend gewonnen van De Zaan. Zaterdagavond in Alphen, daar waren de Zaansen op eigen verzoek naar uitgeweken, zat er veel spanning in de wedstrijd volgens trainer-coach Zeno Reuten. Ook was speler Jorn Muller niet fit. Een mindere derde periode, waarin er minder controle op de wedstrijd was, werd in de laatste periode weer goed opgepakt met de uiteindelijke winst tot gevolg.

Vrijdagavond 27 mei wacht om 20:30 uur de eindstrijd tegen Polar Bears. In de competitie werd een keer gewonnen en een keer verloren. Trainer-coach Zeno Reuten: We moeten de wedstrijd vrijdag thuis winnen, waarna we zaterdag in zwembad De Peppel in Ede, de wedstrijd per periode en per minuut zullen analyseren en de tactiek die dan nodig is zullen toepassen.

Wedstrijd aanvang

Vrijdag 27 mei speelt heren 1 om 20:30 uur de eerste wedstrijd tegen Polar Bears: aanvang 20:30 uur. Zaterdag 29 mei wordt de tweede wedstrijd in zwembad De Peppel, Peppelensteeg 17, 6715 CV Ede, gespeeld. Aanvang nog niet bekend. Een eventuele derde wedstrijd wordt indien nodig zondagmiddag 30 mei om 16:00 uur, wederom in Het Ravijn gespeeld. Kom de mannen van Het Ravijn aanmoedigen en deze top waterpolowedstrijden bekijken!

Statistieken

Vrijdag 20 mei 2022
Halve finale heren play-of 1e wedstrijd zwembad Het Ravijn:
Het Ravijn -ZV De Zaan:12-6
Periodestanden: 3-0, 6-3(3-3), 7-5(1-2), 12-6(5-1)
Doelpunten Het Ravijn: Hugo Wouters 3x, Bas ter Brake 2x, Emiel Wouters 2x, Yoran Loos 2x, Jorn Muller 2x, Jorrit Aanstoot 1x.
Doelpunten ZV De Zaan: Casper van der Struijk 3x, Stan Meijn 1x, Phil Brantjes 1x, Pascal Janssen 1x.

Zaterdag 21 mei 2022
Zwembad Aquarijn Alphen aan den Rijn:
Heren halve finale play-off 2e wedstrijd
ZV De Zaan-Het Ravijn: 9-10
Doelpunten ZV De Zaan: Jurriaan van der Struijk 3x, Pascal Janssen 3x, Angelo Corver 1x, Daan Bakker 1x, Don Rempt 1x
Doelpunten Het Ravijn: Jorn Muller 3x, Yoran Loos 2x, Hugo Wouters 2x, Jorrit Aanstoot 1x, Lars Gottemaker 1x en Emiel Wouters 1x.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer