NKC ’51 doet goede zaken door nipte winst op koploper

Zaterdag mocht NKC ‘51 zich opmaken voor de zware thuiswedstrijd tegen koploper Nic. uit Groningen. Nic. wordt naar verwachting de aanstaande kampioen, dus NKC ‘51 moest van goede huize komen om aanspraak te maken op één of twee punten. In de heenwedstrijd in Groningen werd echter met ruime cijfers verloren van de Groningers, die beschikken over een team dat over alle schijven veel kan scoren. NKC ‘51 zit nog steeds in de race om lijfsbehoud en kan elk punt dus goed gebruiken. Om 16:00 floten scheidsrechters Hesselink en Raanhuis voor het eerst.

NKC ‘51 ging goed van start door de eerste aanval direct te verzilveren, daarna leek Nic. het initiatief even naar zich toe te trekken door op een 1-2 voorsprong te komen. NKC ‘51 haakte aan (2-2) en kreeg vanaf dit moment goede grip op de aanvallers van Nic. Verdedigend werden er weinig fouten gemaakt en dat gaf NKC ‘51 de gelegenheid om een voorsprong uit te bouwen naar 7-3. Nic. wist hierna iets terug te doen tot 7-5. In een eerste helft met weinig doelpunten was het NKC ‘51 dat vlak voor rust de ruststand bepaalde op 8-5.

In de tweede helft leek een terugkomend scenario bij NKC ‘51 zich weer te gaan herhalen. Minutenlang wist NKC ‘51 de korf niet te vinden en het team had geluk dat ook Nic. het vizier niet op scherp had staan. Nic. werd gedwongen veel wisselingen door te voeren en dwong hiermee de aansluitingstreffer af, 8-7. Na tien minuten gespeeld te hebben was daar eindelijk een doelpunt aan Nijverdalse zijde om het verschil weer naar twee te brengen, 9-7. In het resterende deel zouden beide ploegen moeite blijven hebben met scoren. Tien minuten voor het einde wist Nic. weer langszij te komen en stond er een magere stand van 9-9 op het scorebord. Om en om werd er gescoord tot 10-10 en in een spannende slotfase was het wederom Daniël Ding die het laatste doelpunt voor zijn rekening nam, 11-10. Een zwaarbevochten maar zeker verdiende overwinning voor het vlaggenschip van Nijverdal en doet daarmee goede zaken om zich te handhaven.

Komende zaterdag speelt NKC ‘51 de uitwedstrijd tegen Ritola in Zuidlaren, aanvang 15:30 uur.