SVZW speelt laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen DCZ ’68

Vanmiddag staat de laatste thuiswedstrijd in de reguliere competitie op het programma voor SVZW. De winnaar van de eerste periodetitel, DZC ’68, komt naar Wierden.

Door Gerrit Koers

Wedstrijdfoto’s: Henk Steen (archief)

DZC ’68 uit Doetinchem begon heel goed aan de competitie. Gevolg van deze goede start is dat DZC de eerste periodetitel binnenhaalde. Uit de acht wedstrijden die voor deze periode op de agenda stonden, werden negentien punten behaald. Op 25 september, bij de start van de competitie, speelden DZC ’68 en SVZW ook tegen elkaar. De uitslag destijds was 1-0 , dankzij een doelpunt Noë Bokila. Deze speler ging door met scoren en heeft inmiddels zeven doelpunten achter zijn naam staan. Met acht doelpunten is Gloria Papela op dit moment de clubtopscorer.

Moeilijk te bestrijden

Dat zijn mooie aantallen, vooral als je kijkt naar de totale productie van DZC. In 24 wedstrijden werden 29 doelpunten gemaakt. Tegenstanders wisten maar 21 goals te maken in die 24 wedstrijden. Daaruit blijkt dat DZC ’68 een moeilijk te bestrijden tegenstander is. Het is ook het elftal met de minste nederlagen in de competitie. Het team heeft nu 39 punten uit de 24 gespeelde wedstrijden. In de spannende strijd om het kampioenschap is DZC inmiddels afgehaakt, maar het team wil graag in vorm blijven voor de nacompetitie. En zal dus ook in Wierden de huid zo duur mogelijk verkopen.

Vier punten achterstand

SVZW is bezig aan een enorme goede serie wedstrijden in de competitie. Op dit moment heeft SVZW in de tien laatste gespeelde wedstrijden zeven keer gewonnen, één keer gelijk gespeeld, en maar twee keer verloren. Op 30 april werd verloren van koploper CSV Apeldoorn, afgelopen zaterdag verloor SVZW bij Go Ahead Kampen met 3-2. Een nederlaag die niet nodig was geweest. De laatste thuisnederlaag dateert van 19 maart. Nunspeet won toen in Wierden met 0-3. SVZW staat nu vijfde in de competitie met vier punten achterstand op de koploper.

Elke week puzzelen

Er zijn nog twee wedstrijden te spelen, dus kampioen worden zit er waarschijnlijk niet meer in. Er zijn nog wel kansen om de derde periodetitel binnen te halen. Maar ook in die strijd zijn er nog vier kanshebbers. Net als bij veel andere clubs is het wel merkbaar dat het drukke tijden zijn voor de spelers, met ieder weekend een wedstrijd. Gevolg hiervan is dat er veel blessuregevallen zijn. Trainer Joram Hendriks moet elke week puzzelen om tot een sterke opstelling te komen. Wel zijn er ook steeds vervangers beschikbaar, al is de bezetting op de reservebank niet groot.

Het is dan ook enorm knap dat er toch steeds punten worden binnen gehaald. Vandaag spelen eerst de tweede elftallen van SVZW en DCZ ’68 tegen elkaar. Die wedstrijd is om 12.00 uur begonnen. De wedstrijd tussen de eerste elftallen begint daarna om 15.00 uur. Scheidsrechter Stan Smit is aangewezen als leidsman voor deze wedstrijd.

De overige wedstrijden van zaterdag 28 mei

Het toto-briefje van Gerrit Koers

Bennekom – Hierden (1)

Bennekom had de zinnen gezet op de derde periode, maar dat gaat niet meer lukken. Wel zijn er mogelijkheden om te klimmen op de ranglijst. Hierden is verwikkeld in de strijd om degradatie. De nacompetitie ontlopen lukt waarschijnlijk niet, maar rechtstreekse degradatie ontlopen kan nog wel. De druk van het winnen ligt bij Hierden. Bennekom kan vrijuit spelen en wil in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen zorgen dat punten voor de thuisclub zijn.

DOS Kampen – DTS Ede (3)

Beide ploegen zijn gebaat bij een overwinning. DOS Kampen heeft de punten keihard nog om in de 1e klasse te blijven. DTS doet nog volop mee om het kampioenschap, al zijn de kansen minder geworden na de thuisnederlaag tegen Bennekom. De druk is dus groot bij beide teams. De wedstrijd eindigt in een gelijkspel, en daar hebben DOS Kampen en DTS Ede niets aan.

De Merino’s – Go Ahead Kampen (1)

De Merino’s kunnen zich geen punt verlies meer veroorloven in de laatste twee wedstrijden. Want anders kan het zo zijn dat dit het laatste seizoen is in de 1e klasse. Voor Go Ahead staat er in deze wedstrijd alleen de sportieve eer op het programma. De Merino’s gaan voor de overwinning in deze wedstrijd, en dat moet lukken, want Go Ahead is bezig aan een wisselvallig seizoen.

Nunspeet – SVI (2)

Nunspeet heeft ook nog kans op het kampioenschap, maar is wel afhankelijk van de resultaten van de andere concurrenten. SVI staat op een mooie middenmoot plek en gaat elke week onbevangen de wedstrijden in. Dat merkte SDV Barneveld afgelopen zaterdag, want zij werden met 6-0 verslagen. SVI heeft nu kans op de derde periode. Nunspeet gaat wel voor de winst in deze thuiswedstrijd, maar SVI trekt de goede lijn door, en gaat met de drie punten op zak terug naar Zwolle.

SDV Barneveld – KHC (3)

SDV Barneveld was een week de koploper in de competitie. Maar die status bracht zoveel spanning met zich mee, dat het team tegen SVI kopje onder ging, en met 6-0 verloor. KHC is verlost van de nacompetitie spanning en wil de competitie goed afsluiten. SDV Barneveld wil deze thuiswedstrijd winnen, maar gaat ook merken dat KHC een stugge tegenstander is. Een gelijkspel is de voorspelling bij deze wedstrijd.

CSV Apeldoorn – DOS ’37 (1)

CSV Apeldoorn heeft de kans op het kampioenschap geheel in eigen hand. Wint de ploeg de laatste twee wedstrijden, dan is de titel voor CSV. DOS ’37 zal echter de punten niet cadeau doen. Want zij staan nu op veilige elfde plek in de competitie. Maar de concurrentie is dichtbij. CSV Apeldoorn krijgt dus te maken met een gemotiveerde tegenstander, maar gelet op de kwaliteiten van de thuisploeg moet een overwinning mogelijk zijn.

Zoals al vaak is geschreven blijft de 1e klasse D een enorm spannende competitie. Vijf ploegen kunnen nog steeds kampioen worden, al moet worden gezegd dat SVZW op de vijfde plaats nu vier punten achterstaat op CSV Apeldoorn. En dat met nog twee wedstrijden te spelen. Maar elke week gaan de koplopers onderuit. Afgelopen zaterdag verloren SDV Barneveld, Nunspeet, DTS Ede en SVZW. Doordat CSV Apeldoorn wel won, staat deze ploeg nu bovenaan. Dat is ook de ploeg met de sterkste selectie, maar nu moeten blijken of ze ook met de druk kunnen omgaan.

Onderin gaat het tussen vier ploegen. DOS ’37, DOS Kampen, De Merino’s en Hierden. Ook hier is met geen zinnig woord te zeggen hoe dit gaat aflopen. En dan is er ook nog de strijd om de derde periode. Ook daarin zal de beslissing pas vallen op de laatste speeldag op 4 juni. Kortom nog twee speelrondes met veel spanning bij de wedstrijden. Zelf een goed resultaat boeken, en dan maar kijken naar de uitslagen op de andere velden.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer