Titelkandidaat CSV Apeldoorn zet DOS ’37 simpel opzij

Tegen CSV Apeldoorn, lijstaanvoerder in de 1e Klasse D, ging DOS ’37 terecht onderuit. Nadat het binnen negen minuten al een 2-0 achterstand te verwerken kreeg, werd de ruststand tevens de eindstand: 3-0. Daar was zeker ook het dramatische spel van de Vriezenveners debet aan.

Foto omslag: Jeroen Tempert

In de eerste minuten werden de bedoelingen van het team van trainer Jeroen Niks duidelijk. De tegenstander onder druk zetten om snel te scoren. Een omhaal van Menno Kamphuis werd daarbij geblokt, zodat deze kans niet werd benut. Gelijk verhoogde CSV Apeldoorn het tempo in de wedstrijd en kwam DOS ’37 verdedigend in de problemen.

Goed en snel combinatiespel

In de zevende minuut zette Noah Tuasela heel gemakkelijk drie verdedigers te kijk. Vervolgens bediende hij Laurence van den Enk, die Fedde Timmer in staat stelde om de 1-0 voor zijn rekening te nemen. Als Patrick Maneschijn twee minuten later de gehele achterhoede zijn hielen liet zien, verhoogde hij de stand naar 2-0. De thuisploeg van trainer Jan Kromkamp drong de gasten met goed en snel combinatiespel telkens weer ver terug op de eigen helft. Zijn elftal viel te verwijten dat zij de voorsprong niet vergrootten.

Van het kastje naar de muur

De beste mogelijkheden waren voor Patrick Maneschijn en Noah Tuasela. DOS stelde daar één goede aanval tegenover. Shakki Mohamed speelde zich aan de rechterkant vrij en leverde een perfecte voorzet af op Ronald te Morsche. De aanvaller zag zijn kopbal via de binnenkant van de paal weer terugkeren in het veld. Direct verhoogden de gastheren het tempo en stuurden de Vriezenveners van het kastje naar de muur. Fedde Timmer maakte daar dankbaar gebruik van en bepaalde de ruststand op 3-0.

Slordig omgaan met de kansen

Het trainersduo Niks en Brinkman miste de felheid bij het Vriezenveense team. Na opnieuw een goede voorzet van Shakki Mohamed miste Ronald te Morsche vrijstaand de precisie om te scoren. Ook Lars Huber zag DOS ’37-doelman Rik van de Belt zijn treffer verijdelen. Daarna bloedde het duel dood. Ook al probeerde Menno Kamphuis van grote afstand doelman Dean Bredewolt te verschalken. Zonder succes. DOS kon niet meer en titelkandidaat CSV Apeldoorn verloor zichzelf in het slordig omgaan met de kansen.

De eindstand van de wedstrijd, waarin Chiel Dasselaar zijn debuut in het standaardelftal maakte, was bij de rust dus al bereikt: 3-0. Door deze nederlaag verloor de Vriezenveense formatie de veilige elfde plaats voor directe handhaving aan DOS Kampen. De laatsten wonnen van DTS Ede en namen die positie over met twee punten voorsprong. DOS ’37 heeft het niet meer in eigen hand. In het laatste duel van deze competitie – thuis tegen Nunspeet – zal er dus gewonnen moeten worden en dan is het nog afhankelijk van het resultaat van de Kampenaren.