De Tukkers komt terug van achterstand en wint van Borne

Het eerste elftal van De Tukkers heeft in de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen zijn sportieve plicht gedaan. Dat zag er in de eerste helft niet naar uit, want Borne leidde met 0-2. In de tweede helft boog De Tukkers de achterstand om in een 3-2 overwinning.

Na de sportieve erehaag van Borne begon de thuisploeg voortvarend, want binnen de minuut schoot Thijs Leemhuis de bal op de paal. Nog geen minuut later kreeg Borne de eerste mogelijkheid en deze was wel doeltreffend. Luuk Swienink werd de diepte ingestuurd en legde deze vervolgens perfect terug op de meegelopen Mart Snippers. Doelman Rens Davina raakte het leer nog wel met zijn hand, maar kon geen doelpunt voorkomen: 0-1.

Op de been

De Tukkers had moeite om de druk op Borne te houden, waardoor de gasten eenvoudig op de been bleven. Uit een hoekschop haalde aanvoerder Sven Pieterson ineens uit, maar dit was een makkelijke prooi voor Rens Davina. Aan de andere kant probeerde Guus Demmer het met een schot. Deze ging echter over het doel. Na iets meer dan een half uur spelen sloeg Borne toe in de omschakeling. De Tukkers verloor de bal en rechtsbuiten Luuk Swienink werd weer eens de diepte ingestuurd. Hij wist wederom de bal goed terug te leggen en deze kon worden binnengeschoten door Sven Pieterson: 0-2.

In de vingers

In de tweede helft speelde De Tukkers beter en wist al snel de aansluitingstreffer te maken. Kars Velthof ging de een-twee aan met Guus Demmer en schoot daarna de bal in de lange hoek achter doelman Sander Post: 1-2. Daarna bleven de zwart-witten aandringen en wisten nog binnen het uur op gelijke hoogte te komen. Na een goede actie van Tim Haarhuis kon Thijs Leemhuis van dichtbij raak te schieten: 2-2. Borne sneed zichzelf een paar minuten later in de vingers, want een foute pass leidde de 3-2 in. Sjoerd Visschedijk omspeelde de doelman en schoot de bal vervolgens tegen de touwen.

Bijzondere wissel

In het slot werden beide ploegen nog één keer gevaarlijk. Guus Demmer schoot namens De Tukkers in kansrijke positie net naast en Rens Davina wist met een uitstekende redding een doelpunt van Borne te voorkomen. Vlak voor tijd nog een bijzondere wissel aan De Tukkers zijde. Sjoerd Visschedijk, die vandaag zijn laatste thuiswedstrijd speelde, werd door Robin Schär vervangen. Schär kon zo na lang blessureleed nog op een mooie manier zijn laatste minuten maken.

Pinkstermaandag speelt De Tukkers de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Het gaat dan op bezoek bij UDI in Enschede. De aftrap is om 14.00 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer