Dominant Amicitia handhaaft stijgende lijn

In de strijd om handhaving moest Amicitia afgelopen zaterdag gaan proberen om de punten in Vriezenveen te houden. Het Friese De Wâlden was te gast op sportpark Het Midden. Beide ploegen stonden in puntenaantal gelijk, de heenwedstrijd eindigde vorig jaar in een 15-15 gelijkspel.

De Toyota Drent formatie startte overtuigend en nam direct een 3-0 voorsprong. Zowel aanvallend als verdedigend was het spel van de oranjekragen op orde en kwam het gedurende de eerste vijftien minuten geen moment in de problemen (7-3). De Wâlden gaf in de periode naar rust wat meer tegenstand en drukte dat bovendien uit in doelpunten. Ruststand 10-7.

In de tweede helft bleef Amicitia dominant, ondanks aandringen van De Wâlden. De Friezen scoorden na rust weliswaar nog in totaal zes keer, maar konden geen aanspraak maken op een resultaat. Een uitstekend spelende Gijs Boers was superieur in de rebound, terwijl de dames het merendeel van de Vriezenveense doelpunten voor hun rekening namen. Via 13-7, 15-10 en 16-13 loodste een actief coachende Rick Keus zijn team naar de zo gewenste eindoverwinning (17-13).

Alom tevredenheid bij Amicitia over het behaalde resultaat. Omdat De Parabool thuis tegen een flinke nederlaag aanliep en daarmee op de laatste plaats blijft staan, is directe degradatie voor Amicitia definitief uit beeld. Het positieve verschil met De Wâlden is nu twee punten met nog twee wedstrijden voor de boeg. In de eerstvolgende thuiswedstrijd op 11 juni tegen Victum uit Houten heeft Amicitia handhaving nog steeds in eigen hand.

Reserves Amicitia overtuigen ook tegen de Wâlden

Amicitia 2 zorgde er via een afgetekende 21-12 overwinning voor dat de Friese club uiteindelijk met nul punten naar huis ging. De uitwedstrijd werd ook al gewonnen. De ploeg van trainer/coach Jan Nijkamp staat daardoor voorlopig op een verdienstelijke derde plaats in de poule, waar AVO 2 het kampioenschap kon vieren.

Special korfbal Olympics

Komend Pinksterweekend is op een enkele uitzondering na zo goed als competitieloos. Op zaterdag 11 juni is Sportpark Het Midden prominent onderdeel van de landelijke Special (Korfbal) Olympics. De organisatie daarvan is ondergebracht bij een combinatie van Amicitia en TOP Vroomshoop. Zie daarvoor de speciale aankondigingen. Bovendien speelt aan het einde van die dag Amicitia 1 om 17:30 uur tegen Victum 1 en om 19:00 uur Amicitia 2 tegen Ritola 2. Toeschouwers zijn van harte welkom.