Winst op Almelo als afsluiter voor VKC

Nog één keer mocht er dit seizoen worden aangetreden door VKC Heren 1 en zeker niet met de minste wedstrijd, de Derby tegen De Veene stond namelijk op het programma. Door het slippertje van afgelopen week stond de derde positie voor VKC vast, stijgen en dalen op de ranglijst was niet meer mogelijk. Ook voor De Veene kon er positioneel niets meer veranderen. Maar toch, een derby wil je altijd winnen.

VKC nam snel de leiding in de wedstrijd door op een 4-0 voorsprong te komen. Doordat VKC en de Veene al jaren tegen elkaar spelen weten ze elkaars plannen goed. TM had echter een waterdicht strijdplan bedacht, voor zijn heren alleen de opdracht om zich eraan te houden. Zoals de vaste volger weet kan VKC het haarzelf erg moeilijk maken, dit lieten ze in het tweede kwartje weer eens goed zijn. Een ruime voorsprong werd eigenhandig om zeep geholpen tot een 5-4 tussenstand waardoor de marche bij het wisselen van de helft erg klein werd.

Ook in de derde periode kon VKC niet overtuigend genoeg spelen om toen al de overwinning naar zich toe te trekken. Een periode winst was dan wel een feit maar aanvallen werden niet genoeg verzilverd, man-meer situaties waren dramatisch en ook de P’tjes werden vaak gezien. Gelukkig wist keeper Patrick zijn verdediging wel staande te houden waardoor de schade te overzien was. Jeffrey stuurde zijn mannen aan om de vierde periode te beginnen met een killerpress gevolgd door razendsnelle contra’s. Resultaat: VKC wist 5 keer in 2 minuten het net te vinden. Een doelpuntrijke periode maakte een eind aan het seizoen voor beide teams, eindstand 14-10.

Een misschien wat korter verslag dan normaal maar een mooi moment om stil te staan bij een aantal feiten. Na 25 jaar waterpolo stopt topschutter Bram Paus. Hij zwaaide VKC uit met een paar geweldige schoten, een gemiste strafworp en een oorverdovend applaus tijdens zijn publiekswissel. De mannen uit Tubbergen eindigen dit lange seizoen op een stabiele derde plek waardoor de doelstelling is behaald, ze zijn het meest scorende team van de hele competitie en waren de uitwedstrijden op één slippertje na ongeslagen. Conclusie VKC is een koning in het pakken van P’tjes en het slechts in het afmaken van overtal situaties. Met 15(!) doelpuntenmakers in het team is scorend vermogen altijd gegarandeerd en daarnaast stonden ook dit seizoen de mannen van het tweede weer paraat om in te vallen wanneer nodig.

Jeffrey gaat deze zomer terug naar de tekentafel, de mannen gaan werken aan hun conditie en graag zien we jullie volgend seizoen weer.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer