A.D.’s verslag: Mariënberg zet ON niet OFF

Na de winterstop scoorde de, bijna ongenaakbare, koploper per wedstrijd gemiddeld zo’n 4,3 goal. Een moyenne waar je u tegen zegt en maar twee tegengoals. Wat dat betreft deed de jonge ploeg van trainer Arjan Visscher het niet zo verkeerd op sportpark Ossenkoppelerhoek met maar een 2-0 nederlaag.

Door A.D.

Al moet gezegd, doelman Jelle Brinks stak wederom in een bloedvorm. Ranselde in de eerste helft vier 100% doelpunten van ON uit zijn kooi. Echt, drie reddingen waren zo knap dat je er spontaan kippenvel van kreeg.

Huizenhoog over

ON is in mijn ogen gewoon de best voetballende ploeg dit seizoen in de 3e Klasse D. Het moet wel raar lopen willen zij dit jaar geen kampioen worden. Ze hebben nog enkele hobbels te gaan, maar het lijkt er op dat het elftal van oefenmeester Frank Eeftink deze allemaal weet te plaveien onderweg naar de terechte titel. Toch, wat als Roy Doek in het eerste bedrijf meer de rust had bewaard. Want op 0-0 kreeg Doek een bijna niet te missen kans. Misschien was hij iets te druistig, want in plaats van binnenkant voetbalschoen schoot Roy namelijk huizenhoog over.

Wereldreddingen

Dat had ON warempel de schrik kunnen aanjagen. Niet dat wij ineens op winstkoers hadden gelegen, maar toch. Na drie keer 100% een kans om zeep geholpen te hebben (lees: wereldreddingen van Jelle) had de thuisploeg ineens door toedoen van Roy Doek op achterstand kunnen, misschien wel moeten komen. Dan hadden ze zich toch even achter de oren gekrabd. Wat gebeurt hier? Nu liep het met een sisser af en scoorde de schoonzoon van Berlinda niet veel later de bevrijdende 1-0 voor de trotse koploper ON.

Uitgestelde teleurstelling

Na rust maakten ze na 53 minuten de 2-0, even leek het erop dat ON ouderwets zou doorstomen naar 4-0 of 5-0. Maar dat deden ze niet. Opnieuw voorkwam Jelle het een paar keer en het vizier stond wat minder afgericht bij de vriendelijke gastheer ON. Mariënberg schoot zelfs nog eens op de lat en kwam nog een keertje buurten in de vijandelijke zestien. Het was zo’n wedstrijd waarin wij mochten hopen maar het telkens uitgestelde teleurstelling werd. Tja, verliezen met 2-0 en desondanks is je keeper toch de man van de wedstrijd. Het zegt nagenoeg alles over het duel tussen Goliath en David, die laatstgenoemde nooit in haar voordeel kon beslissen.

Winnende vaatjes

ON is gewoon een maatje of twee te groot voor deze 3e Klasse, ze moeten snel een stapje hogerop. Door de stunt van Bruchterveld tegen runner-up Hellendoorn (3-2 winst) lijkt de strijd om de eerste plek vooral nog te gaan tussen De Zweef en ON Almelo. Maar je weet het nooit, de bal is en blijft rond. Er kan nog van alles gebeuren in de resterende zes wedstrijden. Zaak is wel dat wij weer eens wat punten bij elkaar gaan sprokkelen. De komende weken lijkt daarvoor de uitgelezen mogelijkheid. Met duels tegen Hardenberg ’85, ASV ’57 en AJC ’96 moet er winnende vaatjes worden getapt.

Makkelijk wordt het niet, maar dat maakt het spelletje aan de andere kant ook zo leuk. Want langzaam kruipt iedereen bij elkaar en als je niet oppast krijg je zomaar natte voeten. De rug zal moeten worden gerecht. Laat je rood-zwarte hart spreken. D’r op of geen vreten. Te beginnen komende week in Baalderveld tegen de equipe van de sympathieke trainer Emiel Maat.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer