A.D.’s verslag: Voorwaarts pakt laatste strohalm tegen Mariënberg

Wat als Job Wolters meteen vanaf de start in het veld had gestaan? Deze jongeling maakte in het tweede bedrijf zekers het verschil, hij scoorde twee doelpunten. Eentje aan het begin na de onderbreking en zijn tweede aan het eind.

Door A.D.

Tuurlijk mocht Mariënberg zich beklagen, een glaszuiver doelpunt werd onterecht afgekeurd. De scheids van dienst besliste even nog daarvoor, zelf staand op twintig meter dat Voorwaarts een cornerbal verdiende, zonder dat onze Wimpie had gevlagd.

Andere wetten

Hij floot wel meteen, stond zelf zo’n beetje op elf meter, toen Mariënberg de aansluitingstreffer maakte in de tweede helft toen de grens van Sempre Avanti zijn vlag in de lucht stak. De bal werd van de achterlijn notabene teruggelegd en Rolf die kwam vanachter zijn man vandaan, nooit never niet buitenspel. Maar goed. Er gelden, als je vecht tegen rechtstreekse degradatie, andere wetten. Snap het ook wel, maar chiq is het niet. Ach, wij verloren echt niet van de man in het zwart of die kerel met de vlag in de hand. Neuh, daarvoor brachten wij de eerste 45 minuten te weinig. Voorwaarts had toen zomaar met 3 of 4-0 de rust kunnen opzoeken, in plaats van met de 2-0 tussenstand.

Elan en schwung

Na de thee bracht Mariënberg een andere dosis inzet op de mat. Geïnspireerd door, als ik mij niet vergis, een 17-jarige A-junior. Of hoe dat tegenwoordig ook mag heten. Job Wolters bracht elan en schwung in het elftal van trainer Arjan Visscher. Mariënberg miste enkele dotten van kansen, trof via Roy Doek nog keihard de lat, soms was een hoofd al genoeg geweest om meerdere goals te maken. Het lag echt niet aan die afgekeurde goal. Neuh, nogmaals. Mariënberg gaf in de eerste helft niet of niet voldoende thuis. Er is een bepaalde last van de schouders af. Handhaving was vorige week officieus een feit. Dat gaat wellicht spelen in de koppies. Het grote moeten is weg, de druk is van de ketel. Voorwaarts moest, vocht voor haar allerlaatste kans. Dat zag je, ze gingen als de brandweer.

Mooi gebaar

Het mooiste moment vond trouwens plaats voor het duel tegen Voorwaarts en Mariënberg. Het Gert Dogger court werd officieel geopend. Een fantastische mooie pannakooi, geschonken door de grootste voetballer die Voorwaarts ooit heeft gekend. Dogger, hij speelt al zo’n beetje honderd jaar in de hoofdmacht, wilde trakteren op zijn 40ste verjaardag. Hij belde de zeurvitter en besprak met hem zijn plannen. Wat een mooi gebaar, een voetballer pur sang, nog eentje van de oude stempel. Alleen voor hem en die lieve mevrouw in de bestuurskamer hoop je dat Voorwaarts nog minimaal een jaar derdeklasser blijft. Niet voor Niks natuurlijk.

Een halt toegeroepen

Ach, het was ook wel weer genieten. Zeker van onze mini-voetballers die voor de gelegenheid het eerste voetbalpotje mochten spelen tegen de leeftijdsgenootjes van Sempre Avanti. Die wonnen wij wel dik op punten, maar dat was louter bijzaak. Grappig, een kooi vol van die jochies en meisjes. De broekjes bijna te groot, de veters vaak los en zo’n bal tegen je hoofd doet echt wel pijn. De scheidsrechter was Niks maar Jordy trouwt volgende week wel zijn grote liefde. Ach, Voorwaarts had de punten harder nodig dan wij ze nodig hebben maar toch. Het knaagde wel. Wij hadden niet hoeven te verliezen bij Westernarigheid op sportpark Twistveen. We konden bijna nog in het tweede helft de opgelopen schade van het eerste bedrijf repareren maar werden helaas door lat, missen van kansen en een afgekeurde goal een halt toegeroepen.

Dat was net even teveel van het goede. Maar er zijn belangrijkere zaken in het leven. Zoals goed nieuws te horen krijgen op een verlate vrijdagmorgen in een mooie provincie. Meer dan voetbal. Genoten van het mooie gebaar van Dogger om zo’n pannakooi te schenken. Wie doet tegenwoordig nog zoiets? Dogger for President en Voorwaarts knal er niet uut hè. Nog twee duels. Komende zaterdag tegen de Zweef die nog steeds mag hopen en we sluiten een week later af in Britishfield op Sportpark de Noppenweide bij onze vrienden van de Tricolores. Ik zie ons alvast mooie pretkegels drinken maar dan wel met een beter resultaat.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer