BC Bousema plaatst zich met een remise definitief voor de finale driebanden

Na de 7-1 overwinning van vorige week hadden de driebandenspelers van het Lochemse BC Bousema zich een uitstekende uitgangspositie verschaft om de finale te bereiken om het kampioenschap driebanden. Maandagavond werd in Tilburg de return gespeeld tegen Cues&Darts Xtreme. Na de eerste twee partijen hadden de spelers van Ronny Hazewinkel de buit binnen. Anno de Kleine rekende in 28 beurten af met Huub Wilkowski, 26-40, en Martin Horn kwam na 27 beurten remise overeen met Pierre Soumagne. Uiteindelijk eindigde deze tweede halve finale in een 4-4 gelijk spel. 

Foto: Jaap Gönning

“Mijn beide spelers kwamen goed uit de startblokken en met name Anno, die een vooral in het begin een zwak spelende Wilkowki trof zat halverwege bij de stand 3-22 al op rozen. Zonder zich al teveel in te spannen maakte hij zijn partij na 28 beurten uit. Wilkowski kende toch een betere laatste kwart en kwam nog terug tot 26 caramboles. Ook Martin kende in het eerste deel weinig problemen met zijn Franse tegenstander. Halverwege was het hier 12-27 en leek er geen vuiltje aan de lucht voor mijn kopman. Plotseling stokte de productiemachine en met pijn en moeite finishte hij als eerste. Soumagne moest toen nog één carambole maken in de nabeurt en dat was hem wel toevertrouwd”, aldus een gelukkige Ronny Hazewinkel.

De laatste twee partijen die allen nog om de eer gingen werden twee spannende partijen, met dat verschil dat Jack van Peer vanaf het begin een ruime voorsprong had, 21-12 na 11 beurten, maar langzaam maar zeker kwam Johan Loncelle beter in zijn ritme en kwam na 25 beurten terug tot 36-34. Het bleef tot aan het eind stuivertje wisselen, maar het was Loncelle die in de 29ste beurt de finish wist te bereiken. Van Peer die de hele partij op kop had gelegen bewees in de nabeurt zijn vorm en maakte de nodige drie caramboles voor een puntendeling.

Op de andere tafel troffen twee oud ploeggenoten elkaar. Stefan Galla had na elf beurten een 14-20 voorsprong en leek bij de stand 28-35, na een serie van zes caramboles aan de winnende hand. Wesley de Jaeger gaf zich echter niet gewonnen en bij de stand 36-36 kon de partij alle kanten op. De Jaeger finishte in de 24ste beurt als eerste met een serie van drie en ook Galla moest er toen nog drie in de nabeurt maken. Hij kwam echter niet verder dan slechts één carambole.

“Als je terug kijkt over de beide wedstrijden dan denk ik wel dat wij de betere zijn geweest. We gaan ons nu goed voorbereiden op het kampioenschap tegen SIS. Zoals het er nu uitziet spelen we Tweede Pinksterdag eerst thuis en op zondag 12 juni is dan de uitwedstrijd. Helaas kan ik over slechts vier spelers beschikken want Stefan Galla is in die periode met vakantie”.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer