BC Bousema plaatst zich voor de play-off om het kampioenschap

De vreugde in Lochem was groot zondagmiddag. Zelf stond de ploeg van Ronny Hazewinkel halverwege tegen Dekker Keukens op een 4-0 voorsprong, en toen even later ook de tussenstand uit Oosterhout bekend werd, 0-4 voor Cues&Darts tegen Team Eekhoorn, was de play-off plaats binnen. Uiteindelijk werd het 8-0.

Foto: Jaap Gönning

“We hebben de plaatsing op eigen kracht afgedwongen. In de tweede helft van de competitie hebben we geen enkele wedstrijd verloren en ik maak mijn spelers een groot compliment om onder zo’n druk toch goed te presteren en ook nog met mooie moyenne cijfers”, aldus Ronny Hazewinkel. “Wanneer de dubbel tegen Cues&Darts plaats vindt is nog niet bekend aangezien zowel in België als in Frankrijk ook play-off wedstrijden worden gespeeld. De spelers die dit weekend in actie zijn gekomen spelen ook de play-off wedstrijden en hopelijk ook de finale tegen SIS”, voegt hij er lachend aan toe.

Het dubbel weekend begon voor de spelers van Ronny Hazewinkel afgelopen zaterdag in Zundert tegen het sterke STZ. Het zag er in het eerste deel niet goed uit voor de Lochemse formatie. Anno de Kleine liep tegen de jeugdige Sam van Etten al snel achter de feiten aan na tweemaal een serie van acht caramboles en een slotserie van vijf moest de Helmonder na veertien beurten buigen met de alleszeggende cijfers van 40-13. Op de andere tafel ging het voor Johan Loncelle tegen de Duitser Thorsten Frings ook niet goed. Halverwege stond het 19-12 en toen de Frings een serie van vijf caramboles maakte leek de partij gelopen. De Belg herpakte zich echter bij de stand 24-19 en in vijf beurten werd de finish bereikt. Friensgs deed nog wel iets terug met een serie zeven caramboles maar trok uiteindelijk toch met 37-40 aan het kortste eind.

In het tweede deel kwamen de Bousema spelers veel beter voor de dag. Op beide tafels speelden zich een Belgisch Duits onderonsje af. Martin Horn had geen enkele moeite met de tegenvallende Roland Forthomme, 29-40 in 17 beurten en ook Stefan Galla was goed op weg tegen Francis Forton. Galla had zelfs een 22-27 voorsprong maar bij de stand 29-29 produceerde Forton een serie van vijf caramboles en sloeg een klein gaatje. Bij de stand 36-35 maakte hij de partij uit met een serie van vier caramboles. Galla had nog wel de nabeurt, maar miste die.

Zondag tegen Dekker Keukens moest thuis de beslissing vallen. De thuisclub had halverwege al een 4-0 voorsprong door overwinningen van respectievelijk Martin Horn, hij versloeg Tayfun Tasdemir in 16 beurten met 40-33, en die van Frans van Schaik. Hij was in 30 beurten met 40-22 te sterk voor Bert Hoefnagels. En toen even later de tussenstand uit Oosterhout binnen kwam, 0-4, was het duidelijk dat de druk op de volgende twee partijen verdwenen was. Anno de Kleine won zonder al teveel problemen van Henk Blauwblomme, 40-26 in 21 beurten. Maar Johan Loncelle had veel meer moeite met Gerwin Valentijn. Uiteindelijk trok de Belg toch na 30 beurten met 40-35 aan het langste eind.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer