BC Bousema speelt maandag de eerste halve finale tegen Cues&Darts

De driebandenspelers van het Lochemse BC Bousema spelen komende maandag de eerste wedstrijd in de halve finale om het kampioenschap thuis tegen Cues&Darts.

Foto: Jaap Gönning

Ronny Hazewinkel: “Het was even passen en meten om een geschikte datum te vinden aangezien zowel de komende weekenden in Duitsland als in Frankrijk ook play-offs plaats vinden. Een extra handicap was ook nog dat alleen spelers mogen worden opgesteld die minimaal 11 competitie wedstrijden hebben gespeeld. Gelukkig zijn dat er bij ons vijf maar bij de tegenstander slechts vier”. In de onderlinge confrontaties slaat de balans door naar Cues&Darts die de eerste wedstrijd in Lochem won met 2-6 en de tweede thuis remise speelde, 4-4.

“Ten opzichte van de eerste wedstrijd heb ik een wijziging aangebracht. Op plek drie speelt dit keer Anno de Kleine in plaats van Stefan Galla. Dat betekent dat Martin Horn tegen Pierre Soumagne speelt, Johan Loncelle tegen Jack van Peer, Anno speelt tegen oud ploeggenoot Wesley de Jaeger en Frans van Schaik ontmoet de sterk spelende Huub Wilkowski”.

En de kansen om de finale te halen: “IK denk dat het fifty-fifty gaat worden. Wij hebben in de tweede helft geen enkele wedstrijd verloren en maar liefst 17 punten behaald en dat mag je best een prima prestatie noemen. Het is koffiedik kijken en vooral de vorm van de dag zal een belangrijke rol gaan spelen”.

De wedstrijd komende maandag 16 mei begint aan de Zutphenseweg om 19:30 uur. De return is maandag 23 mei.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer