Beslissend weekend voor BC Bousema

Na de verrassende maar dik verdiende overwinning op koploper SIS Schoonmaak, 5-3, moet komend weekend de beslissing vallen wie naast SIS zich plaatst voor de twee play-off plaatsen in de strijd om de titel. De beste papieren hebben op dit moment Cues&Darts en het Lochemse BC Bousema, beiden op 27 punten, en Team Eekhoorn dat twee punten minder heeft.

Foto: Jaap Gönning

“Het is inderdaad nog geen gelopen race, maar de overwinning van afgelopen weekend heeft ons wel op de goede weg geholpen. We spelen komend weekend twee keer en nog een keer voor de beker ook, dus mijn spelers moeten wel top zijn. Een mooie bijkomstigheid is wel dat Team Eekhoorn en Cues&Darts elkaar zondag in Oosterhout treffen”, aldus captain Ronny Hazewinkel.

Hij heeft nog wel even moeten dubben hoe hij de beide competitiewedstrijden gaat spelen. “Op zaterdag was het niet zo’n probleem, want dan spelen Martin Horn, Johan Loncelle, Stefan Galla en Anno de Kleine uit in Zundert tegen STZ, maar voor zondag thuis tegen Dekker Keukens heb ik uiteindelijk gekozen voor Martin, Johan, Anno en Frans van Schaik. Later op deze dag spelen we ook nog tegen Dekker Keukens voor de beker en die opstelling bepalen we na afloop van de competitiewedstrijd”.

Op zaterdag treffen de spelers van BC Bousema een zeer sterke STZ formatie met Ronald Forthomme, Thorsten Frings, Francis Forton en Sam van Etten en Dekker Keukens komt met Tayfun Tasdemir, Gerwin Valentijn, Henk Blauwblomme en Bert Hoefnagels op zondag. Beide dagen beginnen de wedstrijden om 13:00 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer