Blauw Zwart wint opnieuw met ruime cijfers

In een stralend zonnetje beginnen de Wierdense korfballers om half 4 aan de wedstrijd tegen DLKV. De heenwedstrijd was een pittige, maar toch wisten de blauwhemden de punten mee naar Wierden te nemen. Ook deze week is er getraind voor een – naar verwachting – spannende pot.

Niks bleek minder waar. Na ongeveer een kwart van de wedstrijd heeft de thuisploeg een ruime en veilige 6-0 op het scorebord gezet. Enigszins verbaasd, maar toch logisch als er gekeken wordt naar het spel. Blauw Zwart zet prima druk waar DLKV moeilijk mee om kan gaan. Beide ploegen zoeken uiteindelijk met een 14-1 de kleedkamer op.

Er wordt door coach Herman weinig gezegd in de kleedkamer. Er is gedaan wat er gedaan moest worden en het enige wat telt is uitbouwen en zo doorgaan. Toch verslapt Blauw Zwart na drie kwart van de wedstrijd. Er wordt meer ruimte gegeven aan de tegenstander en door het warme weer en de overduidelijke voorsprong is de focus niet zoals in de eerste helft. Alsof erop gespeeld is, stapt Blauw Zwart wederom, net als vorige week, met een stand van 26-7 het veld af.

Er zijn nog twee belangrijke wedstrijden te spelen voor het team van Herman Hakkers. Promotie is nog steeds in eigen hand, maar dan moeten wel beide wedstrijden gewonnen worden. De komende week ligt de focus op een uitwedstrijd tegen Rivalen. Voor de zaal werd er met 1 doelpunt verschil verloren. De taak om dit recht te zetten dus.