De Tukkers met titel op zak richting laatste wedstrijd: Ploeg na twintig jaar afwezigheid terug in de 2e klasse

Het eerste elftal van De Tukkers is volgend seizoen, na twintig jaar afwezigheid, weer te bewonderen in de 2e klasse. Op het volgepakte sportpark Het Zoutendijk in Glanerbrug wonnen de Albergenaren zondag met 0-1 van Avanti Wilskracht, waarmee het kampioenschap werd verzilverd.

De vele toeschouwers, het prachtige weer en het vuurwerk voorafgaand aan de wedstrijd zorgden onder andere voor een prachtige ambiance deze zondagmiddag. De zwart-witten kenden een goede start, want Sjoerd Visschedijk was in de tweede minuut al dichtbij de openingstreffer. Kjell Huisman wist Visschedijk te bereiken in het strafschopgebied. Hij omspeelde de doelman, maar in tweede instantie wist de doelman van Avanti alsnog de bal van zijn voet te plukken.

De betere

Het was de ploeg uit Albergen dat bleef domineren in de eerste helft. Nadat Guus Demmer de bal naast schoot, was het vijf minuten later wel raak. Wederom wist Kjell Huisman aanvoerder Sjoerd Visschedijk vrij te spelen. De doelman van Avanti wist in eerste instantie zijn inzet te redden. Op de rebound van Visschedijk was hij kansloos: 0-1. Na het doelpunt bleef De Tukkers de betere, maar grote uitgespeelde kansen bleven uit. In de slotminuut van het eerste bedrijf had de thuisploeg zomaar de gelijkmaker kunnen maken. Een te korte terugspeelbal werd onderschept door spits Carlos Scholtens, maar verdediger Stijn Boswerger wist verder gevaar te voorkomen.

De titel

In de tweede helft liet de thuisploeg iets meer van zich spreken, zonder echt gevaarlijk te worden. Het waren de Albergenaren die na een geweldige aanval de marge hadden kunnen verdubbelen. Guus Demmer ging alleen op doel af, maar Diego Scholtens wist redding te brengen. Toen de wedstrijd ongeveer een uur onderweg was, kreeg Avanti een goede mogelijkheid vanaf de rand van het strafschopgebied. Ivar Lienesch kon vrij uithalen, maar zag zijn inzet een half metertje naast gaan. Het laatste half uur hield De Tukkers het voornamelijk tegen en dat deed het uitstekend, want Avanti wist geen gevaar meer te stichtten. Het elftal van hoofdtrainer Erik Hazewinkel wist zo de titel in de 3e Klasse A veilig te stellen.

Aanstaande zondag speelt De Tukkers 1 de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Borne, dat nog strijdt voor rechtstreekse handhaving, komt op bezoek in Albergen. De wedstrijd op Sportpark ’T Loarkamp begint om 14.00 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer