Den Ham nog niet veilig na opnieuw een nederlaag

In de uitwedstrijd tegen Sparta Enschede kreeg Den Ham de eerste kans om zich veilig te spelen in de 2e klasse H, maar ging het met 3-0 onderuit. Na negentig minuten spelen was de conclusie dat Sparta een maatje te groot was voor de Hammenaren in deze vorm. Evenals WVF en Be Quick. Na een volle week met drie wedstrijden staat de ploeg met lege handen, maar kan die zich wel opmaken voor een nieuwe poging tot handhaving.

Het eerste half uur zagen de toeschouwers een gelijk opgaande strijd, waarbij beide ploegen een paar kansen wisten te creëren. Uit een scrimmage in de 18e minuut was er een kans voor Sparta, Den Ham had via Luuk Kuiper op aangeven van Nick Buitenhuis ook een prima mogelijkheid.

In de 36e minuut kwam Sparta op een 1-0 voorsprong, toen doelman Ekkel werd verrast door een kopbal dover hem heen. Daarna had Den Ham in de 43ste minuut via Buitenhuis dé kans op de gelijkmaker. In plaats van een geplaatst schot in de lege hoek ging zijn harde schot naast het doel, waar een doelpunt zeker tot de mogelijkheden behoorde. Sparta schoot in de rebound nog op de paal, zodat de rust met 1-0 werd bereikt. In de 52e minuut kwam Sparta op 2-0 door een eigen doelpunt van Jorn Veldhuis, die in een poging de bal te blokken uit een voorzet van de rechterkant de bal achter zijn eigen doelman deponeerde.

Daarna was Den Ham niet bij machte om Sparta onder druk te zetten. Een vrije trap van de Hammenaren krulde net naast het doel, een kopbal ging over, terwijl ook Sparta nog een dot van een kans kreeg in de 76e minuut. De Hammenaren kregen bij het slotoffensief helemaal het lid op de neus toen Sparta in een rebound in de 86e minuut de 3-0 scoorde. Door de resultaten in de overige wedstrijden hebben de Hammenaren alles nog in eigen hand en kunnen ze zich in de komende thuiswedstrijd tegen ASC’62 definitief veilig spelen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer