DTC voor kampioenschap tegen Haaksbergen

Vandaag kan DTC in eigen huis het kampioenschap definitief binnenhalen. Het heeft daarvoor een overwinning nodig tegen Haaksbergen. Bij een ander resultaat moet het hopen op puntverlies van Manderveen in eigen huis tegen Hengelo.

Op het kunstgras van Langeveen speelde DTC vorige week een belangrijke wedstrijd in de jacht naar het kampioenschap. Tegenstander Langeveen doet nog volop mee in de strijd voor een plek in de nacompetitie en dus stond er genoeg op het spel. Vooraf waren er bij DTC een aantal vraagtekens voor de basisopstelling, uiteindelijk bleek alleen Nijhuis niet fit genoeg om te starten.

De betere partij

Na zo’n tien minuten kon het eerste gevaar van de wedstrijd worden genoteerd. Westerhof onderschepte een mislukt schot van Hof en probeerde zelf het doel te vinden. Zijn schot bleek een makkelijke prooi voor de keeper van de thuisploeg. Vrijwel direct daarna werd ook Langeveen voor het eerst gevaarlijk. Na een prima aanval wist DTC doelman Visschedijk de bal in twee instanties klem te pakken. Na de openingsfase werd DTC de betere partij en werd het vooral gevaarlijk via Tebbe. Hij kopte over na een voorzet van Hesselink, maar een doelpunt was niet doorgegaan, omdat hij buitenspel stond.

Voorzet op maat

Een paar minuten later hetzelfde recept. Met een prachtige pass zette Hesselink Tebbe vrij voor de keeper. Het schot miste kracht en kon gered worden door de keeper. Na 25 minuten was het eindelijk raak voor Tebbe. Hof stormde op over de rechterflank en gaf een voorzet op maat. Tebbe stond nog wel op een redelijk grote afstand van het doel, maar dat weerhield hem niet van scoren. Hij kopte de bal tegendraads fraai binnen: 0-1. Na het doelpunt kreeg Huusken nog een mogelijkheid om de score te verdubbelen, maar zijn schot ging twee meter naast.

Meer moeite

Daarna kwam Langeveen wat beter in de wedstrijd. DTC zakte wat verder in en Langeveen kreeg ruimte om te voetballen. Tot echte kansen leidde dat echter niet, waardoor DTC met een voorsprong de kleedkamer opzocht. Aan het begin van de tweede helft direct een grote kans voor Westerhof om de score te verdubbelen. De Langeveense verdediging vergat om de aanvaller te dekken en hij werd bediend door Hesselink. Zijn schot werd echter goed gekeerd door de keeper. In het vervolg had DTC meer moeite met Langeveen.

Weinig kansen

Na ruim een uur was de thuisploeg ook dicht bij de gelijkmaker. Twee spelers stonden vrij in het strafschopgebied, maar hadden teveel tijd nodig om tot een schot te komen. Potijk kon er nog net een tussenkomen. De tweede helft bleef rommelig aan de kant van DTC, maar er werden ook weinig kansen weggegeven. De beste mogelijkheid was zelfs voor DTC. Invaller Wessels raakte, nadat hij al was afgevlagd voor buitenspel, de paal. In de laatste minuten van de wedstrijd zocht Langeveen het geluk via de lange bal, maar Scholte Lubberink stond steeds op de juiste plek om de bal weg te werken.

De beste kans was nog voor Tebbe, maar hij schoot net naast en liet na om de wedstrijd definitief te beslissen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer