DTC zet grote stap richting kampioenschap na opnieuw een overwinning

In Tilligte ontving DTC het goed presterende Bentelo. De bezoekers hadden hun laatste negen wedstrijden gewonnen, stonden samen met DTC op kop in de stand om de tweede periode en waren inmiddels op de ranglijst naar de derde plek geklommen.

Een lastige kluif dus voor DTC, dat de heenwedstrijd in november nipt met 0-1 had gewonnen. Maar ook een belangrijke, gezien de ploeg sinds de overwinning op Manderveen koploper is. Vorige week werd een 0-2 overwinning geboekt ten koste van TVV. Het was prachtig weer in Tilligte en veel supporters hadden hun weg gevonden naar Sportpark Tilligte. Ze zorgden met blauwe en oranje fakkels voor een mooie sfeer bij de aftrap. Beide teams begonnen ook fel aan de wedstrijd.

Weinig voor elkaar onder

De eerste mogelijkheid was voor de thuisploeg. Na een snelle uitbraak legde Huusken de bal terug op Nijhuis, maar hij zag zijn schot via een verdediger naast het doel gaan. Na vijftien minuten voetballen kreeg ook Bentelo haar eerste mogelijkheid. Na een foutje achterin bij DTC kon de rechtsbuiten van de bezoekers richting het doel lopen. Hij gaf de bal uitstekend laag voor het doel, waar een ingelopen spelen kon binnentikken: 0-1. Een fikse tegenvaller voor DTC, dat snel opzoek ging naar de gelijkmaker. Tebbe kreeg daar een uitgelezen mogelijkheid voor. Hij was eerder bij de bal dan de keeper, maar hij vond met zijn mindere linkerbeen het zijnet. In het vervolg van de eerste helft deden de teams weinig voor elkaar onder, maar kansen werden er niet meer gecreëerd.

Perfect

Werk aan de winkel dus voor DTC, dat ontzettend goed uit de kleedkamer kwam. Potijk probeerde het van afstand na een afgeslagen corner en raakte de buitenkant van de paal. Enkele minuten later een ouderwetse scrimmage voor het doel van Bentelo. Het was een klein wonder dat onder andere Westerhof de bal niet tussen de palen kreeg, maar de voorsprong van Bentelo bleef overeind. Dat duurde niet heel lang meer, want uit de opvolgende hoekschop wist DTC gelijk te maken. Potijk bracht de bal perfect voor richting de tweede paal, waar Scholte Lubberink vrij stond en het laatste zetje gaf: 1-1.

Juichen

Beide ploegen gingen in het vervolg van de wedstrijd opzoek naar de drie punten. Dat resulteerde in een spannende en open wedstrijd. De bezoekers kregen een prima mogelijkheid om van afstand te schieten. Doelman Visschedijk hield de bal tegen en in de rebound stond een speler van Bentelo buitenspel. In de slotfase was DTC conditioneel sterker dan Bentelo en ging het op jacht naar de voorsprong. Hof was dichtbij, maar trof de lat na een mislukte voorzet. Twee minuten voor tijd viel de bevrijdende treffer voor DTC alsnog. Scholte Lubberink werkte een bal achterin weg en Tebbe reageerde als enige alert. Vanuit een lastige hoek schoot hij fantastisch raak in de verre hoek en bracht hij de spelers, bank en supporters van DTC tot juichen.

In de laatste minuten die na het doelpunt nog te spelen waren, kwam de zege niet meer in gevaar. Aanvoerder Pim Scholte Lubberink was terug na een blessure en was met een doelpunt en assist direct belangrijk. Hij werd ‘Man of the Match’. DTC zette op deze manier een grote stap richting het kampioenschap. Met vier punten voorsprong en nog drie wedstrijden te gaan kan het volgende week om 14.00 in de uitwedstrijd bij Langeveen al raak zijn. Nummer twee Manderveen moet in dat geval aanstaande dinsdag verliezen op bezoek bij hekkensluiter Mariënheem.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer