ehv

EHV-hockeyheren op eigen kracht in veiligheid na 1-3 bij Shinty

De hockeyheren van EHV hebben zondagmiddag hun laatste wedstrijd van het seizoen met 3-1 gewonnen bij Shinty in Driebergen. Door deze vitale driepunter hebben de Enschedeërs uiteindelijk op eigen kracht het eersteklasserschap geprolongeerd, zonder daarbij afhankelijk te zijn van de andere resultaten, waar het gedurende lange tijd wel naar uitzag.

De zege was bovendien honderd procent verdiend en het gevolg van een uitstekende wedstrijd, waarin voor EHV de kwartjes eindelijk weer eens de goede kant op rolden. Luuk Hoefman noteerde de 0-1, waarna invaller-spits Joost Epping uit het tweede elftal met twee puntgave goals de 0-2 en 0-3 liet aantekenen, alvorens Shinty puur voor de statistieken nog iets terug mocht doen (eindstand 1-3).

Trainer-coach Richard van Wezenbeek was na afloop opgelucht en trots tegelijk: ‘Vandaag hebben de mannen karakter getoond. Niks afwachten wat de concurrentie doet, maar gewoon vanaf het begin erop en erover klappen. Het was veel te lang geleden dat we weer eens wonnen, sinds de 3-2 thuis tegen Oss op 3 april, en daarom smaakt deze zo goed. Het was een zwaar en slopend seizoen, maar uiteindelijk overheerst de tevredenheid dat we toch nog aan de kop van het rechter rijtje zijn geëindigd.’

De dubbele goalgetter Joost Epping werd gekozen tot Damsté Man of the Match.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer