Heracles Almelo en FC Twente delen de punten in derby van het oosten

Heracles Almelo en FC Twente hebben de derby van het oosten zaterdag met 1-1 gelijkgespeeld. Beide treffers vielen in de eerste helft, waarin Anas Ouahim namens Heracles Almelo ook een rode kaart kreeg.

Foto’s: Sportfoto-Oost.nl/Ron Jonker

In de eerste helft leek Heracles Almelo al vroeg op voorsprong te komen. Een treffer van Sinan Bakis werd vanwege buitenspel echter afgekeurd. Later moest de VAR tot twee keer toe ingrijpen. Voor een overtreding van Anas Ouahim op Dimitrios Limnios, welke werd bestraft met een rode kaart. Later voor een doelpunt van Ricky van Wolfswinkel, waar een overtreding aan vooraf bleek gegaan.

Na de rode kaart voor Anas Ouahim nam FC Twente het initiatief, maar de thuisclub was in de counter succesvol via Noah Fadiga: 1-0. Vlak voor de rust trok FC Twente de stand gelijk. Gijs Smal schoot een vrije trap laag onderin de hoek: 1-1.

In de tweede helft waren de grootste kansen voor de gastheren, die vooral via de counter gevaarlijk waren. FC Twente probeerde er aan de andere kant voetballend wel doorheen te komen, echter resulteerde dat in weinig grote mogelijkheden. Pogingen van afstand, in de slotfase, leverden ook niets op. Zo eindigde het Twentse treffen in een gelijkspel: 1-1.

Heracles Almelo – FC Twente: 1-1 (1-1)

Scoreverloop

36′ 1-0 (Fadiga)

45′ 1-1 (Smal)

Gele kaart: Laursen, Fadiga (Heracles Almel), Pleguezuelo, Brenet, Van Wolfswinkel (FC Twente)

Rode kaart: Ouahim (Heracles Almelo)

Scheidsrechter: Van der Eijk

Toeschouwers: 7.845

Opstelling FC Twente: Unnerstall, Brenet (77′ Troupée), Pröpper, Pleguezuelo (46′ Hilgers), Smal, Zerrouki, Sadilek, Vlap (77′ Ugalde), Limnios (87′ Cleonise), Van Wolfswinkel, Misidjan (46′ Cerny).

Opstelling Heracles Almelo: Bucker, Fadiga, Rente, Hoogma, Quagliata (78′ Knoester), Laursen (72′ Lunding), Schoofs, De la Torre (78′ Ibramoglu), Hansson (72′ Basacikoglu), Ouahim, Bakis (72′ Armenteros).

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer