Kuipers naar Leverkusen: “Ik kijk erg uit naar de Bundesliga”

De 20-jarige Lynn Kuipers uit Albergen, spelend bij VOC, sluit zich aan bij Bundesliga-club TSV Bayer 04 Leverkusen.

Foto: FotoReza

De rechteropbouwer uit Twente heeft voor twee seizoenen in Duitsland getekend. Na anderhalf jaar ruilt Kuipers de verliezend finalist uit Amsterdam alweer in.

“Tijdens een proeftraining werd ik warm ontvangen en voelde me bij de club snel op mijn plek”, vertelt Kuipers over TSV Bayer 04 Leverkusen. “De hoofdtrainer vertelde me een type speelster als dat ik ben nog te missen in de selectie waarna ik de kans wilde grijpen.”

Traject van vier jaar

De stap naar de Bundesliga komt eerder dan de linkspoot had gedacht. “Ik train op de HandbalAcademie en daar wordt met trajecten van vier jaar gewerkt. Nu vertrek ik al na drie jaar. Dat was op voorhand niet de intentie, maar de stap naar Leverkusen voelt goed.”

Wanneer Kuipers over de grens steun zoekt kan ze terecht bij landgenoten Boeters en Van der Linden die overkomen van respectievelijk Quintus en SG BBM Bietigheim. Daarnaast Twente-Leverkusen even lang rijden als Twente-Amsterdam.

Meer weerstand

“Ik denk fysiek stappen te moeten maken. Tijdens de één tegen één kreeg ik meer weerstand. Dat merkte ik toen ik in Duitsland meetrainde en wil ik me in ontwikkelen”, legt de blondine uit Overijssel uit. Voor Kuipers in 2020 bij VOC terecht kwam speelde ze in de eredivisie voor DSVD.

Kuipers volgt het voorbeeld van provinciegenoot Pipy Wolfs. Ook de cirkelspeler van VOC heeft een transfer naar het buitenland te pakken. Wolfs heeft voor een jaar bij het Spaans Elche getekend.

Nederlands team

“Ik kijk erg uit naar de Bundesliga, de grote clubs die we gaan tegenkomen”, besluit Kuipers. “Ik mag me gaan meten met speelsters als Danick Snelder en Kelly Dulfer. Dat is het niveau waar ik naartoe wil, want ook het halen van het Nederlands team is een doel van mij.”

Bron: HandbalInside

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer