Loohuis wint alsnog sprintklassement Ronde van Overijssel; Löwik ziet ‘troostprijs’ aan neus voorbij gaan

Lars Loohuis (21) uit Harbrinkhoek is alsnog uitgeroepen tot winnaar van het sprintklassement in de 68eRonde van Overijssel. Direct na afloop van de wielerklassieker werd eerst Robin Löwik omgeroepen als winnaar. Later wees de jury toch nummer twee Loohuis aan, omdat bleek dat Löwik de wedstrijd niet officieel had uitgereden.

Foto: Sportfoto/Dick Soepenberg

Om te winnen moet je eerst over de streep de komen. Die wielerwijsheid deed zaterdag 7 mei van zich spreken tijdens de afgelopen Ronde van Overijssel. Aanvankelijk werd Robin Löwik van het Allinq Continental Cyclingteam uitgeroepen tot winnaar van het sprintklassement. Bij de tussensprints verzamelde de 26-jarige uit Vriezenveen 11 punten op onder andere de Tankenberg en Lemelerberg. Hiermee had hij een ruime voorsprong op de nummer twee, Lars Loohuis van ABLOC Cycling.

DNF: Did Not Finish

Echter bleek later dat Löwik niet officieel was gefinisht. De renner had een DNF achter zijn naam staan: Did not finish. Daarom kon de wedstrijdjury niet anders dan de prijs voor het sprintklassement toekennen aan Loohuis. De Harbrinkhoeker had zes punten bij elkaar gesprint, door als tweede boven te komen op de Tankenberg en Kuiperberg.

‘Troostprijs’

Löwik kende toch al een door pech geplaagd seizoen. Op de finishstraat in Rijssen noemde hij de winst in het sprintklassement ‘een troostprijs’. “Door corona heb ik niet goed kunnen trainen, dus dit was niet de Ronde van Overijssel die ik voor ogen had.” Nu ziet hij ook deze troostprijs aan zijn neus voorbijgaan.

Winst voor Vermeltfoort

De 68e Ronde van Overijssel is zaterdag 7 mei gewonnen door Coen Vermeltfoort uit het Brabantse Vlijmen. De topsprinter van het Twentse VolkerWessels Cycling Team hield in de massaspurt de Australiër Cameron Scott en Achterhoeker Joren Bloem achter zich.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer