Manderveen nog altijd in titelrace: Na Mariënheem wacht Hengelo

Speelronde 18 in de 5e klasse A kende dinsdagavond VV Mariënheem – VV Manderveen als openingsaffiche. Voor de Manderveners op papier een uitwedstrijd, in theorie een krachtmeting op eigen terrein. In een open wedstrijd won Manderveen met 2-3. Zo is de ploeg nog altijd in de titelrace. Zondag wacht de thuiswedstrijd tegen Hengelo.

Met vijf wijzigingen in de ploeg van Thijs Masselink, waaronder basisdebutant Wout Geerink op de rechtsback-positie, zocht het vanaf de aftrap de aanval. Maik Huzink was met een volley dichtbij de 0-1, waar het niet dat zijn inzet van de lijn werd gehaald. Even later werd de openingstreffer wel aangetekend, ditmaal was Maik Huzink wel trefzeker met een tegendraadse schuiver in de benedenhoek.

Scherpe counters

Manderveen voetbalde goed in het eerste half uur, maar een geslaagde eindpass ontbrak te vaak. Gijs Wesselink met een krachteloze kopbal en Maik Huzink met een afstandsschot wisten de keeper van Mariënheem nog wel tot reddingen te dwingen en Kevin Huzink schoot diagonaal voorlangs. De Sallanders zetten hier een aantal scherpe counters tegenover, totdat kort voor het rustsignaal vanuit een corner prompt de 1-1 viel.

Lage schuiver

Na de rust trok Manderveen opnieuw ten aanval tegen de nog overwinningsloze hekkensluiter van de competitie. Gijs Wesselink punterde snoeihard op de vuisten van de keeper en stond even later net te dicht op diezelfde doelman om tot een goede kans te komen. Tussendoor werd een harde vrije trap van Joris Wesselink met moeite gekeerd en was Thomas Steggink ongelukkig in de afwerking. Het was Kevin Huzink uiteindelijk die de verdiende 1-2 op het scorebord zette met een lage schuiver.

Uiterste precisie

Het dodelijk effectieve Mariënheem sloeg aan de andere kant middels een wereldgoal direct weer toe. Met nog minuut of 25 te gaan, sloeg een volley als een granaat in. Opnieuw moest Manderveen de weg naar voren zoeken, en Joris Wesselink was degene die de winnende produceerde. Vanaf een meter of 30 ontving hij de bal en zag de keeper iets voor zijn doel staan. Op techniek en met uiterste precisie schoot hij de bal over de keeper en onder de lat. Hiermee was de strijdkracht bij Mariënheem verdwenen. Invaller Wout Wesselink had nog voor de 2-4 kunnen zorgen, maar zijn kopbal trof geen doel.

Met deze overwinning komt Manderveen met een wedstrijd meer gespeeld op één punt van DTC. Het zal dus moeten hopen op een aantal misstappen van de koploper. Volgende week kan Manderveen zich tegen HVV Hengelo verzekeren van minimaal plek twee, wat recht geeft op een thuiswedstrijd tegen de nummer vier van de 5e klasse B in de nacompetitie.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer