Mirjam Pol wint BAJA Oeste Portugal 2022

De laatste wedstrijddag van de Baja Oeste Portugal 2022 verliep prima voor Mirjam Pol prima, ondanks dat ze eenmaal verkeerd reed doordat een deelnemer voor haar door het afzetlint reed, waardoor de route niet meer zichtbaar was. “Tja, dan is het moeilijk om te bepalen of je links, rechts of rechtdoor moet. Er stond verder niets aangegeven, dus reed ik rechtdoor en dat was nou net niet de bedoeling. Dan verlies je al snel een dikke minuut ondanks dat ik vrij snel in de gaten had dat ik fout zat”, laat Pol weten na de finish.

Het tempo zat er goed in

“Tot aan de tankstop ging het lekker, de special lag mij wel en het tempo zat er ook goed in. Bij de neutralisatie kreeg ik in de gaten dat degene die achter mij in het klassement stond, op mij in was gelopen en dat kon ik niet toelaten en toen heb ik er nog een tandje bij opgegooid en dat heeft zich uitbetaald want die heb ik niet meer teruggezien.”

Echt blij

“Ik ben echt blij! Blij met mijn motor, blij met hoe ik gereden heb, blij met hoe ik mij fysiek staande heb kunnen houden, zo in het begin van mijn seizoen, maar zeker ook dankbaar met mijn assistentie”, aldus een tevreden Mirjam Pol.

Prima eindresultaat

Het resultaat mag er dan ook zijn: Pol schrijft de Baja Oeste Portugal 2022 op haar naam en wordt 22ste in het algemeen klassement. Daarmee weet ze ook haar eerste en maximale aantal WK-punten binnen te halen voor de FIM Bajas World Cup 2022.
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer