Motordemo met oude motoren op 2e Pinksterdag

Vanaf 2003 heeft de Stichting Historische Motorstichting Tubbergen (Stichting HMT) de rijke motorrace geschiedenis van Tubbergen, doen herleven. De Stichting HMT heeft destijds het initiatief genomen om demonstratie ritten voor historische racemotoren te organiseren.

Motorsport en Tubbergen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, door het initiatief van de Stichting HMT is deze rijke historie weer tot leven gekomen. Sinds 2003 wordt er ieder jaar op 2e Pinksterdag een motorevenement georganiseerd, waarbij de historische motoren van destijds, demonstratie ritten verzorgen over een circuit op het industrieterrein in Tubbergen. Ieder jaar is er veel publieke belangstelling, van jong tot oud. Deze belangstelling is voor de Stichting HMT het bewijs dat dit motorevenement in een behoefte voorziet bij vele liefhebbers!

Inmiddels organiseert de Stichting HMT deze demonstratie ritten voor historische motoren voor de 16e keer. De deelnemende rijders met hun motoren en zijspannen, zijn allen aangesloten bij de Historische Motorsport Vereniging Nederland (HMV). De HMV zorgt ervoor dat de deelnemende motoren en zijspannen worden ingedeeld in verschillende klassen, voor de uitvoering van de demonstratie ritten. De demonstratie ritten hebben geen wedstrijd of race element. Het gaat erom dat de oude motoren en zijspannen van destijds, rondjes over het circuit rijden met plezier voor de rijders en publiek. Daarbij wordt onderlinge competitie uitgesloten, door het feit dat er geen wedstrijd of race element toegevoegd is aan de demonstratie ritten. De Stichting HMT en de HMV zullen ten alle tijde toezien op naleving van deze basisregel; rijden voor het plezier, niet voor de prestatie!

Mede dankzij de medewerking van de gemeentelijke instanties, sponsoren, diverse verenigingen van binnen en buiten de gemeente Tubbergen, hulpverleningsdiensten en vele enthousiaste vrijwilligers, wordt de organisatie van dit evenement mogelijk gemaakt. Het bruisende evenement van Tubbergen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer