Nacompetitie voor Heracles Almelo na nederlaag tegen Sparta Rotterdam

Heracles Almelo is er vanmiddag niet in geslaagd zich te handhaven. In Almelo werd er met 1-3 van directe concurrent Sparta Rotterdam verloren. Omdat ook Fortuna Sittard met 0-1 bij N.E.C. won, is Heracles Almelo veroordeeld tot nacompetitie voor promotie/degradatie.

Foto’s: Sportfoto-Oost.nl/Ron Jonker

Sparta Rotterdam sloeg vlak voor de pauze toe. Arno Verschueren werkte de bal achter doelman Koen Bucker. Na de rust claimde Heracles Almelo een penalty na hands van Aaron Meijers, maar arbiter Makkelie en de VAR besloten niet in te grijpen. Sparta sloeg in de 69ste minuut wederom toe. Lennart Thy kon afronden uit een counter. Mario Engels maakte namens Sparta Rotterdam de 0-3. Sinan Bakis zou namens Heracles Almelo wat terugdoen, iets dat niets afdoet aan het feit dat Heracles nog zware hordes te gaan heeft om zich veilig te spelen.

Heracles Almelo – Sparta Rotterdam: 1-3 (0-1)

Scoreverloop

45′ 0-1 (Verschueren)

69′ 0-2 (Thy)

79′ 0-3 (Engels)

83′ 1-3 (Bakis)

Arbiter: Makkelie

Opstelling Heracles Almelo: Bucker, Fadiga, Rente (77′ Hoogma), Knoester, Quagliata, Schoofs, De La Torre, Ouahim (89′ Szöke), Laursen (46′ Basacikoglu), Bakis, Hansson (61′ Armenteros).

Opstelling Sparta Rotterdam: Okoye, Abels, Vriends, Auassar, Meijers, Verschueren (79′ Heylen), De Kamps, Mijnans (61′ Beugelsdijk), Van Crooy (30′ Van Mullem), Thy (79′ Pinto), Namli (79′ Engels).

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer