Pippa Molenaar en Eline Rohaan naar Apollo 8

Apollo 8 maakte in de afgelopen weken al meerdere nieuwe aanwinsten bekend. Aan deze nieuwe aanwinsten worden nog twee nieuwe speelsters toegevoegd: Pippa Molenaar en Eline Rohaan.  

Foto’s: Jan van der Noort en Rudy Biekart

De 16-jarige Pippa Molenaar komt Apollo 8 versterken op de libero positie. Eline Rohaan (18 jaar) komt over van topdivisionist Krekkers en wordt één van de passer/ lopers van de selectie.

Pippa Molenaar

Pippa Molenaar is ondanks haar leeftijd van 16 jaar al bekend in de Eredivisie en speelde de afgelopen twee seizoenen bij Regio Zwolle Volleybal. ‘In Zwolle had zij de nodige concurrentie en heeft daar ervaring opgedaan. Bij Apollo 8 kan zij deze ervaring gaan gebruiken in het veld. Ze is ondanks haar jonge leeftijd al een heel eind op weg in haar ontwikkeling, ze had meerdere aanbiedingen en we zijn blij dat Pippa voor Apollo 8 heeft gekozen. Pippa is naast libero bij ons, ook de libero van Jong Oranje’, reageren trainers Thijs en Bart Oosting op de komst van Pippa.

‘Ik speelde de afgelopen twee seizoenen bij Regio Zwolle Volleybal en ga nu voor volgend seizoen de overstap maken naar Apollo 8. Ik heb er super veel zin in omdat het me een heel leuk team lijkt en het lijkt me leuk om dit te combineren met een studie in Enschede. Ik kijk het meest uit naar de nieuwe uitdaging in combinatie met een gezellig team en enthousiaste club’, vertelt Pippa.

Eline Rohaan

Eline Rohaan komt over van Krekkers en gaat haar debuut maken in de eredivisie. ‘Eline is voor ons geen onbekende, vertellen Thijs en Bart Oosting. ‘Twee jaar geleden trainde ze al eens mee. In de afgelopen jaren heeft ze zich goed ontwikkeld bij Krekkers. Eline brengt passend veel kwaliteit met zich mee en ook aanvallend heeft ze de nodige power en handigheid’.

Eline: ‘Ik heb gekozen voor Apollo 8 omdat ik een nieuwe uitdaging wil aangaan en ik denk dat deze overstap naar de eredivisie een geweldige kans is om mezelf op verschillende kanten te ontwikkelen. Ik kijk er naar uit om met een nieuw team in de Eredivisie te gaan spelen en natuurlijk zo veel mogelijk overwinningen te boeken!’

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer