Rivo Rijssen Dames 1 vernieuwd en compleet voor Seizoen 2022-2023

De selectie van Rivo Dames 1 onder leiding van trainers Patrick te Vaarwerk en Sander de Koning is compleet voor het nieuwe seizoen. Er zijn een heel aantal mutaties te noteren.

Foto: Jan van den Noort

Eerst de dames die we komend seizoen helaas niet meer terug zien op het centre-court:

  • Stephanie de Bruin en Lotte Boerman. Beide blijven Rivo trouw maar gaan een stapje terug doen en spelen in Rivo Dames 2.
  • Maaike Wolves kan helaas haar stage en studie niet meer combineren met het spelen in de Topdivsie. Zij stopt met volleyballen voor dit moment.
  • Floortje van Losser gaat spelen voor het tweede team van Apollo’8 uit Borne. Uiteraard met de bedoeling aansluiting te kunnen vinden bij het eerste team aldaar. Heel veel succes gewenst Floortje!
  • Rene Brinks, assistent trainer van dames 1 maakt de overstap naar de herenlijn en gaat Rivo Heren 1 van oefenstof voorzien. Zijn inspiratie en enthousiasme zullen natuurlijk gemist worden maar we gunnen hem en heren 1 natuurlijk de kans om samen mooie successen te behalen.

Dan de nieuwe namen in de selectie van Rivo dames 1:

  • Marèll Borggreve: P/L en afkomstig van Holyoke dames 1 uit Enter waar ze al sinds haar 8e jaar speelt. Marèll is 19 jaar en studeert Finance & Control op het Saxion in Enschede. Graag benut ze de kans om op een hoger niveau te gaan volleyballen en heeft er veel zin in om haar kwaliteiten voor Rivo in de Topdivisie te laten zien.
  • Kim Borkent: Libero. Zij maakt de overstap van dames 2 naar dames 1. Kim heeft net haar diploma VMBO binnen en gaat komend jaar in Zwolle de opleiding Retailmanager volgen. Afgelopen seizoen zat Kim al erg vaak bij de wedstrijdselectie van dames 1 en heeft al diverse keren laten zien zich te kunnen meten met dit niveau. Ook blijft ze wedstrijden spelen voor dames 2.
  • Delisa Jutstra: midden. Delisa komt over van Harambee en woont, werkt en studeert (Industrieel Design) in Enschede. Afkomstig en begonnen met volleyballen in het Drentse Oosterhesselen. Daarna bij Emmen 95’ en inmiddels 5 seizoenen bij Harambee. Met haar lengte van 1.88 meter is ze op de middenas een welkome aanvulling en versterking.
  • Noor Wolbers: midden. Noor genoot haar volleybal opleiding grotendeels bij Rivo, maakte een uitstapje naar haar “thuiscluppie” WVC uit Wierden maar komt na 1 seizoen weer terug waar het begon voor haar: Rivo Rijssen. Noor gaat de concurrentie aan op het sterk bezette midden maar met haar talent hebben we daar alle vertrouwen in. Na haar examen HAVO gaat ze komend jaar studeren in Zwolle.
  • Trijntje Verbeek: Trijntje komt uit Aalten, speelde afgelopen bij Rivo Dames 2 en al diverse sets/wedstrijden in dames 1. Trijntje blijft deze combinatie maken (samen met Libero Kim en spelverdeler Lieke) om zoveel mogelijk “vlieguren” te maken. Want dat vliegen past wel bij deze springveer.
  • Jenneken Flink: Jenneken neemt de plaats in van Rene Brinks als assistent van Patrick en zal dus deel uitmaken van de staf het komende seizoen. Haar 30 jaar volleybalervaring wil ze graag delen met deze groep (jonge) meiden en zo ook eens ruiken aan het trainersvak.

Op de foto van Links naar rechts:
Marèll Borggeve, Trijntje Verbeek, Kim Borkent, Noor Wolbers en Delisa Jutstra

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer