Sportlust Vroomshoop met nog twee wedstrijden veilig na winst bij Hoonhorst

Sportlust heeft afgelopen zondag een verdiende 2-3 overwinning geboekt op bezoek bij Hoonhorst. Hierdoor heeft het zich met nog twee wedstrijden te gaan officieel veilig gespeeld.

Het begin van de wedstrijd was voor Sportlust. Dit veldoverwicht resulteerde ook in de eerste twee mogelijkheden van de wedstrijd. Allereerst wist Tim Spoor zijn directe tegenstander te passeren, maar hij zag zijn inzet gekeerd worden door de doelman van Hoonhorst. Niet veel later bood Dinand Hankamp na een mooie pass spits Dennis Jozic de kans om de score te openen, maar hij zag zijn inzet over het doel belandden.

Voorsprong verdubbeld

Tien minuten voor de rust kwam de voorsprong er alsnog. Na een slimme vrije trap over de grond van Coen Sickman kon Jozic de bal binnenglijden. Vlak voor rust dacht Hoonhorst na een mooie aanval op gelijke hoogte te komen maar de treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel. Een kwartier na rust werd de voorsprong verdubbeld. Gijs Kleinheerenbrink wist Tim Spoor te bereiken tussen de linies en zijn dieptepass achter de verdediging werd door Jozic vakkundig tot doelpunt gepromoveerd.

Mooie stift

Halverwege de tweede helft werd de marge zelfs op drie gebracht. De goed spelende Joppe Wekamp speelde Kleinheerenbrink in en hij stuurde Jozic de diepte in. Kleinheerenbrink zag de doelman van de bezoekers te ver voor het doel staan en wist met een mooie stift zijn hattrick te completeren. Hiermee leek de wedstrijd te zijn gespeeld, maar doordat Sportlust verslapte en de concentratie afnam, wisten de gastheren uit Hoonhorst vanuit twee standaardsituaties de stand toch nog terug te brengen tot 2-3.

Uiteindelijk werd de overwinning nog wel over de streep getrokken en kon Sportlust weer drie punten bijschrijven. De ploeg van trainer Ruud Bruns speelt nog twee wedstrijden waarin het zal proberen om nog zo hoog mogelijk in de subtop te eindigen. Te beginnen volgende week met een thuiswedstrijd tegen SV Enter dat nog strijdt om het kampioenschap.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer