Sportlust Vroomshoop ten onder in Haarle

Sportlust Vroomshoop mocht op de Dag van de Arbeid op bezoek in Haarle. Dat er arbeid geleverd moest worden om Haarle weerstand te bieden was vooraf bekend na de ruime nederlaag eerder dit seizoen.

Het begin was dan ook uitstekend van Sportlust, waar het na zo’n 25 seconden al op voorsprong kwam. Een actie van Dennis Jozic vanaf de aftrap eindigde via Toon van Dam bij Tim Spoor die vanaf een meter of 20 gedecideerd raak schoot.

Gelijkmaker

Nog zo´n 90 seconden later had het ook al 2-0 kunnen staan, het was opnieuw Spoor die het doel onder vuur nam. Maar hij zag zijn poging via de binnenkant van de paal terug het veld in stuiteren. Haarle kwam hierna beter in de wedstrijd en kwam steeds dichter in de buurt van Frank Dubbink. In de 10e minuut resulteerde dit in de gelijkmaker, toen een harde lage voorzet eenvoudig binnen kon worden gelopen.

Op voorsprong

Een kwartier voor rust kwam sv Haarle, ondanks nog enkele kansen voor Sportlust, verdiend op voorsprong. Een corner kon niet goed worden weggewerkt door Sportlust en werd uiteindelijk na wat gekluts toch binnen geknikt door de gastheren. Dit was tevens de ruststand.

In het slot

Ook in de tweede helft lag het initiatief direct bij Sportlust. Haarle werd weer een minuut of tien terug gedrukt op eigen helft maar tot grote kansen leidde dit niet direct. Haarle was wel weer direct effectief bij de eerste kans die ze gekregen, opnieuw uit een corner waar de Vroomshopers er niet goed uit zagen. Twintig minuten voor tijd viel de wedstrijd in het slot. Sportlust leed balverlies op het middenveld en met een scherpe counter schoot Haarle de 4-1 eindstand op het scorebord.

Volgende week wacht voor Sportlust de thuiswedstrijd tegen rode lantaarn drager Ulu Spor. Een belangrijke wedstrijd waarin de drie punten binnen gehaald moeten worden.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer