Sportlust Vroomshoop verliest laatste thuiswedstrijd ondanks goede tweede helft

Op de een na laatste speeldag in de 4e Klasse G nam Sportlust Vroomshoop het op tegen de nummer twee uit de competitie, SV Enter. Waar Enter nog een kleine kans maakte om het kampioenschap te behalen, was Sportlust in feite al uitgespeeld, waardoor men er vooral een voor het thuispubliek vermakelijke wedstrijd van wilde maken.

Sportlust Vroomshoop begon dan ook goed aan de wedstrijd en het was Anderson Lusseveld die binnen vijf minuten een afvallende bal uit een corner fraai uit de draai raak schoot. Erg lang konden de Vroomshoopers niet van deze voorsprong genieten, want binnen enkele minuten had regionaal topscorer Tim van Otten de stand gelijk getrokken. Sportlust leed balverlies in de opbouw en het was de spits van Enter die de bal wist te onderscheppen en in de korte hoek raak te schieten.

Uit welk hout

Na een kwartier kwam SV Enter op een 1-2 voorsprong nadat de opgekomen centrale verdediger een corner goed binnen kopte bij de tweede paal. In de hierop volgende fase waren het de beslissingen van de scheidsrechter die het scoreverloop bepaalden. Waar Enter eerst een strafschop werd onthouden, mocht een buitenspel doelpunt wel doorgang vinden. Hierdoor werden de kleedkamers halverwege de wedstrijd opgezocht met een 1-3 tussenstand. Sportlust was voornemens om in de tweede helft te laten zien uit welk hout het gesneden is en begon wederom sterk.

Steeds meer hoop

Toon van Dam had meteen na rust de aansluitingstreffer op de schoen, maar zijn inzet ontbrak de kracht om het de doelman lastig te maken. Niet veel later werd de aansluitingstreffer alsnog gemaakt. Gijs Kleinheerenbrink stuurde Tim Spoor diep over links en Spoor gaf goed voor bij de tweede paal. Hier stond Thijs ter Grote al te wachten en hij bekroonde een uitstekend basisdebuut met een prima doelpunt door rustig af te ronden. Er ontstond een mooie strijd, waarbij Sportlust steeds meer hoop kreeg op een goed resultaat, zonder dat dit gepaard ging met grote mogelijkheden.

Meer risico

Enter beet ook een aantal keer van zich af. Eerst ging een inzet vanuit de corner op de lat, waarna de doelman redding bracht op de rebound. Even later voltrok zich een vergelijkbaar scenario toen hij een inzet via de paal uit het doel wist te houden. In de slotfase nam Sportlust meer risico om een gelijkmaker te forceren, maar dit leidde tot de 2-4 van Enter. Uit een tegenstoot over de linkerflank wist de aanvaller van Enter in de korte hoek af te ronden, waar de keeper gokte op een voorzet. Al met al kan Sportlust ondanks de nederlaag terugkijken op een prima wedstrijd.

Grote bijdrage

Na afloop van de wedstrijd werd afscheid genomen van meerdere personen die de laatste jaren een grote bijdrage hebben geleverd aan het eerste elftal van Sportlust Vroomshoop. Trainer Ruud Bruns vertrekt na twee seizoenen en gaat aan de slag als jeugdcoördinator bij DETO in Vriezenveen. Assistent Jeroen Alferink nam ook afscheid en hij gaat zich volledig richten op Sportlust JO19. Verder namen drie sterkhouders uit het elftal afscheid. Coen Sickman en Tsjeard Brinksma doen een stapje terug en gaan op zaterdagmiddag spelen in een vriendenteam bij Voorwaarts Westerhaar.

Frank Dubbink was de afgelopen vier seizoenen de vaste doelman in Vroomshoop, maar hij hangt nu schoenen aan de wilgen. Onder meer om verdere fysieke ongemakken voor te blijven. Volgende week sluit Sportlust het seizoen af in Nieuw Heeten waarbij men mag proberen om een plek in het linker rijtje veilig te stellen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer