SVZW ontvangt opnieuw club uit Kampen en gaat op bezoek in Ede

In de 1e Klasse D vinden we dit seizoen drie clubs uit Kampen. KHC en Go Ahead Kampen waren al te gast in Wierden. Zaterdag 7 mei reizen DOS Kampen 1 en 2 af naar Twente. Op 10 mei gaat SVZW op bezoek bij DTS Ede.

Door Gerrit Koers

DOS Kampen maakt een moeilijk seizoen door in de 1e Klasse. Op dit moment staat de club op de 12e plaats in de competitie. Blijft dat zo, dan zal DOS Kampen zich moeten proberen te handhaven via de nacompetitie. En dat is altijd een hele klus. Op 12 maart kwam DOS Kampen thuis in actie tegen SVZW. Die wedstrijd werd met 1-3 verloren.

Spannend duel

Het was een enorm spannend duel. Lang was de stand 1-2. Pas in blessure tijd scoorde SVZW de 1-3, en was de ploeg zeker van de overwinning. Sinds die wedstrijd sprokkelde DOS nog acht punten bij elkaar. Maar de concurrentie onderin doet dat ook. Matthijs de Blok en Allan Bakker zijn de clubtopscorers van DOS. Vooral laatstgenoemde was in maart een plaag voor SVZW. Hij liep voortdurend vrij aan de linkerkant en trok van daaruit naar binnen en zorgde voor veel gevaar. Gelet op de stand in de competitie is het zeker dat DOS Kampen naar Wierden komt voor de drie punten.

Geen misstap

Op dinsdag 10 mei is er een volledige speelronde in de 1e Klasse D. Alle clubs komen die avond in actie. SVZW gaat dan de strijd aan met DTS in Ede. Op dit moment is DTS de club met de minste verliespunten in de competitie. Zij hebben dus de beste papieren in handen om kampioen te worden. Maar de verschillen in de 1e Klasse D zijn klein. DTS weet dus dat zij zich geen misstap kunnen veroorloven, want de concurrentie ligt op de loer.

Voor de winst

Op 1 maart won DTS met 1-3 van SVZW in Wierden. Een wedstrijd met twee gezichten. De eerste helft een sterker SVZW, maar in de tweede helft waren de rollen omgedraaid en maakte DTS een 1-0 achterstand goed. Nu maar eens zien met welk tactisch plan beide ploegen elkaar gaan bestrijden. Zeker is wel dat beide ploegen voor de winst gaan. DTS wil winnen om in de race voor de titel te blijven. SVZW wil graag meedoen om de derde periode.

Als een team

SVZW was bezig aan hele sterke serie in de competitie, met vijf wedstrijden op rij winst. Daardoor is er inmiddels aansluiting met de koplopers ontstaan. In de vorige thuiswedstrijd, op 23 april, werd Bennekom met 3-0 verslagen. En op dinsdag 26 april werd SDV Barneveld op 0-1 nederlaag getrakteerd. In deze wedstrijden speelde SVZW echt als een team. Maar afgelopen zaterdag was er een nederlaag tegen CSV Apeldoorn.

Foto: Henk Steen

Concurrentie groot

In de eerste helft ging de strijd nog wel gelijk op, maar in de tweede helft was CSV duidelijk de betere van de twee en won dan ook verdiend met 3-0. Door deze nederlaag en de uitslagen van andere wedstrijden is SVZW wat achterop geraakt bij de kopgroep. Wel staat SVZW er nog goed voor in de derde periode. Daarin is de concurrentie ook groot. Er moeten nog zes wedstrijden voor die prijs worden gespeeld. En gelet op het drukke programma van alle teams gaat nu ook om fitheid van de selectie.

Zaterdag 7 mei spelen ook de tweede elftallen van SVZW en DOS Kampen tegen elkaar. De wedstrijd tussen deze teams begint om 12.00 uur. Na afloop maken zij plaats op het hoofdveld van SVZW voor de wedstijden tussen de eerste elftallen. Om 14.45 is de aftrap van dit duel, dat onder leiding van scheidsrechter Wesley O’Niel zal staan.

Foto: Jeroen Tempert sport-fotografie
De overige wedstrijden van zaterdag 7 mei

Het toto-briefje van Gerrit Koers

DOS’37 – De Merino’s (3)

Voor beide ploegen een enorm belangrijke wedstrijd in de strijd om handhaving in de 1e Klasse. DOS ’37 staat nu op de veilige elfde plaats met drie punten voorsprong op de tegenstander. DOS kan dus een concurrent op zes punten achterstand zetten. Maar De Merino’s kan bij winst op gelijke hoogte komen met de thuisclub. In een spannende en nerveuze wedstrijd komt er geen winnaar uit bus.

Hierden – DTS Ede (2)

Hierden kan nog steeds de degradatie ontlopen, maar dan moeten er wel de nodige punten gepakt worden in komende wedstrijden. DTS Ede is de grootste kanshebber op het kampioenschap, maar ook zij zullen nog de nodige punten moeten halen. Hierden weet dat het een lastige wedstrijd gaat worden. En dat blijkt ook na de wedstrijd, want de overwinning is voor DTS.

KHC – Go Ahead Kampen (3)

In deze Kampense derby zijn de belangen groot. Beide ploegen hebben nog punten nodig om zeker te zijn van handhaving. Vooral KHC is nog niet veilig, Go Ahead is al wel nagenoeg zeker van handhaving. De thuisclub is specialist in gelijk spelen. Een overwinning zou heel goed uitkomen. Go Ahead is al drie wedstrijden op rij ongeslagen. Daar komt nog een vierde wedstrijd bij, maar winst zit er niet in.

Nunspeet – CSV Apeldoorn (2)

Nunspeet won zeven wedstrijden achter elkaar, maar afgelopen zaterdag leed de ploeg een zware nederlaag tegen Bennekom, uitslag: 5-1. Door de winst op SVZW is CSV Apeldoorn de nieuwe koploper in de competitie. Die positie moeten ze nu gaan verdedigen tegen de nummer drie, Nunspeet. Gelet op goede spel van CSV tegen SVZW moet het ook mogelijk zijn om te winnen in Nunspeet.

SDV Barneveld – DZC ’68 (1)

In deze wedstrijd gaat het om de vierde plaats op de ranglijst. Daarnaast kan de winnaar van dit duel nog aanhaken bij de kopgroep. SDV Barneveld heeft daarnaast zijn zinnen gezet op de derde periode. DZC ’68 heeft al een periodetitel op zak. SDV weet dat DZC moeilijk te verslaan is, en dat de bezoekers de laatste drie wedstrijden gelijk hebben gespeeld. Makkelijk zal het niet worden, maar de punten zijn voor SDV Barneveld.

SVI – Bennekom (2)

SVI heeft ook nog een paar punten nodig om helemaal zeker te zijn van handhaving in de 1e Klasse. De voorsprong op Dos Kampen is negen punten met nog zes wedstrijden te spelen. Bennekom is vast van plan om de derde periode te gaan winnen. Door de winst op Nunspeet zijn de kansen daarvoor weer toegenomen, maar dan moet de ploeg de resterende wedstrijden gaan winnen, en hopen op verlies van de concurrenten. SVI gaat proberen om in deze thuiswedstrijd punten te halen, maar Bennekom toont zich de sterkste van de twee.

De wedstrijden van dinsdag 10 mei

DTS Ede – SVZW (3)

DZC ’68 – DOS Kampen (1)

Go Ahead Kampen – Nunspeet (2)

KHC – Hierden (1)

De Merino’s – SDV Barneveld (2)

SVI – DOS ’37 (3)

CSV Apeldoorn – Bennekom (1)

De 1e Klasse D is dit seizoen opnieuw een enorm spannende competitie. Elke week zijn er verrassende uitslagen waardoor de ranglijst ook steeds weer wijzigt. De competitie komt nu in de eindfase terecht. Alle ploegen staan voor een drukke week, met wedstrijden op zaterdag en op de daarop volgende dinsdag. En op zaterdag 14 mei zijn er ook weer wedstrijden. Het gaat er dus nu ook om fitheid en beschikbaarheid van spelers. Het is nu nog met geen zinnig woord te zeggen hoe de eindstand in de competitie zal zijn. Iedereen weer veel plezier bij de komende wedstrijden.

Foto: Henk Steen
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer