Vroomshoopse Boys wint verdiend bij WVF

Een wilskrachtig Vroomshoopse Boys liet zich op het sportpark De Weide Steen in Zwolle tegen WVF van haar beste kant zien. De thuisploeg had nog kansen op het veroveren van de derde periodetitel, maar trof een tegenstander, die qua duelkracht en combinatievermogen een sterke indruk achterliet.

Foto: Jeannet Dogger (archief)

In de 16e minuut werden de aanvallende intenties van Vroomshoopse Boys beloond. Levi Aitink anticipeerde goed op een verre ingooi vanaf links van Jesper Derks. Sil Derks verlengde met het hoofd en Levi Aitink kopte de bal over keeper Mike te Wiele in het doel: 0-1.

Uit het niets

Het zichtbaar geschrokken WVF probeerde de bakens te verzetten, maar stuitte op een uiterst geconcentreerd spelende Boys-defensie met keeper Marc Doornbos aan het hoofd. De snelle aanvallen van Vroomshoopse Boys bleven gevaarlijker, maar Juliën Derks, Levi Aitink en Sil Derks misten net het doel. Met een verdiende 0-1 voorsprong voor de bezoekers werd gerust. Direct na de hervatting kwam WVF uit het niets terug in de wedstrijd. Een verre bal vanaf rechts werd niet goed verwerkt door de Boys-verdediging. De ingevallen Dani van der Steege profiteerde namens WVF van de verwarring. Via de voet van doelman Marc Doornbos caramboleerde de bal in het doel: 1-1.

Onberispelijk raak

WVF rook kansen en was via Jeffry Nijs even later dicht bij de 1-2, nadat Marc Dornbos de bal niet klemvast kon krijgen. De verdediger van WVF tikte de bal net over. De Boys nam daarna het initiatief direct weer over en leek te scoren in de 51ste minuut. Een vrije trap van vanaf links Léon Dogger werd prima terug gekopt door de opgekomen Jesper Derks. Aanvoerder Jos Hutten kopte vervolgens onberispelijk raak. Op het oog een zuiver doelpunt, maar daar dacht de WVF-grensrechter Peter van Lennep kennelijk anders over. Deze linesman had buitenspel gezien en de hem raadplegende scheidsrechter Jeroen Frei ging daarin mee.

Moed der wanhoop

Het doelpunt werd niet goedgekeurd, maar had zeker wel uitwerking op het getergde Boys-team, dat eentandje bijzette om dit ervaren onrecht recht te zetten. Het tempo ging omhoog en de thuisploeg werd terug gedrukt. Het wachten was in feite op nog een doelpunt van Vroomshoopse Boys en dat kwam er ook. Keeper Mike ter Wiele verslikte zich in de 76ste minuut bij het uitverdedigen in de dadendrang van aanvaller Sil Derks. De Boys-spits ontfutselde de bal aan de doelman van WVF en schoof het leer beheerst binnen: 1-2. In de 78ste minuut kwam Jordy Harms doelpuntenmaker Sil Derks aflossen. Met de moed der wanhoop probeerde WVF er nog een slotoffensief uit te persen, maar de Boys gaf geen krimp.

De aanvallen van de bezoekers bleven gevaarlijker, waarbij Levi Aitink met een harde schuiver nog dicht bij de 1-3 was. Zover kwam het niet en uiteindelijk behaalde Vroomshoopse Boys een verdiende 2-1 overwinning en bezet nu de negende plaats in de 2e Klasse H. Zaterdag wordt de competitie afgesloten met een thuiswedstrijd tegen de overtuigende kampioen Quick ’20 uit Oldenzaal.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer