Zaalvoetballers Excelsior ’31 maatje te klein voor ZVV Eindhoven

De zaalvoetballers van Excelsior ’31 hebben vrijdagavond de overwinning op ZVS/Bodemflex van een week eerder geen goed vervolg gegeven. In eigen huis verloor het met 3-9 van nummer twee ZVV Eindhoven.

Excelsior speelde een verdienstelijke eerste helft. Het liet de bezoekers het spel maken en verdedigend stond het goed. Een tactisch schaakspel waarin beide ploegen weinig kansen creëerden. Onoplettendheid in de defensie van Excelsior ’31 bezorgde de uitploeg alsnog een 0-1 voorsprong. Kort voor rust viel de 0-2 uit een vrije trap. Een domper voor Excelsior, zeker ook toen het twee kansen miste op een aansluitingstreffer.

Na de thee was Excelsior ’31 geen schim meer van de ploeg uit de eerste helft. Het probeerde hoger druk te zetten, maar de bezoekers uit Eindhoven voetbalden hier makkelijk onderuit. Excelsior had moeite met de afstandsschoten en de vlijmscherpe counters, wat resulteerde in een aantal tegentreffers kort na rust. Halverwege de tweede helft liep de uitploeg zelfs uit na een 1-7 voorsprong. Via mooi combinatievoetbal kwam Excelsior’ 31 via treffers van Lucas Aydin en Jan Borghuis terug tot 3-7. ZVV Eindhoven stond op dat moment ook op vijf overtredingen, maar Excelsior was niet bij machte om 10-meter-trappen te forceren. In de slotfase van de wedstrijd scoorden de bezoekers nog tweemaal, met uiteindelijk een 3-9 einstand op het scorebord.

Ondanks de nederlaag blijft Excelsior ’31 op de zevende plaats staan in de eerste divisie. ZVV Eindhoven blijft, met twee punten achterstand, in het spoor van koploper ZVV Ede. De koploper komt aankomende vrijdag op bezoek in Rijssen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer