Zwaar gehavend DOS ’37 verliest ook van SDV Barneveld

Met een zwaar gehavende selectie die gemankeerd was door zeer veel blessures en afwezigen reisde DOS ’37 zaterdag af naar Barneveld. Er moest zelfs een beroep worden gedaan op een aantal oudgedienden (Dennis Boshoeve en Lennard Mulderij) om tot een wedstrijdwaardige selectie te komen.

Foto omslag: Jeroen Tempert

Het was voor DOS al een zware week, met nederlagen tegen De Merino’s (1-2) en SVI (4-2). Tegen SDV Barneveld kwam daar met een 4-0 nederlaag een oorwassing achteraan.

Op een zonovergoten kunstgrasveld bij SDV Barneveld wist DOS ’37 ook vandaag geen positief resultaat te behalen. Al snel werd duidelijk wat SDV Barneveld van plan was, namelijk snel scoren. Dat lukte. In de vijfde minuut stond de 1-0 al op het scorebord. Een afstandschot van ongeveer twintig meter verdween strak in de rechterhoek van de keeper. Deze voorsprong stand werd in de 15e minuut uitgebreid naar 2-0. Een mooi balletje door de verdediging van DOS werd opgepakt door de aanvoerder van SDV Barneveld. Die omzeilde de keeper en schoot met gemak binnen.

In de 30ste minuut werd er wederom een balletje tussen de verdedigers van DOS gegeven. Waar menig Dosser de hand opstak voor buitenspel, maakte de goed spelende nummer zeven van SDV Barneveld het ook goed af: 3-0. Ook de 4-0 zou nog in het eerste bedrijf vallen, toen er niet alert werd gereageerd op een vrije trap. Door dit resultaat en de winst van DOS Kampen in de derby tegen Go Ahead Kampen is DOS ’37 gezakt naar de 13e plaats op de ranglijst. Voor aanstaande zaterdag staat de degradatiekraker tegen DOS Kampen op het programma.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer