BC Bousema begint maandag aan de finale om het kampioenschap

De driebandenspelers van het Lochemse BC Bousema spelen Tweede Pinksterdag thuis de eerste finale wedstrijd om het kampioenschap van Nederland in de DKM Tools. Tegenstander is het SIS Schoonmaak uit Uden.

Foto: Jaap Gönning

“SIS is natuurlijk de grote favoriet en werd aan het begin van de competitie al aangemerkt als de kandidaat om de kampioenvlag te hijsen”, aldus Ronny Hazewinkel de captain van de Lochemse formatie.

“Maar we zijn niet bij voorbaat kansloos, dat hebben we thuis wel bewezen toen wij met 5-3 aan het langste eind trokken. Ook nu zal SIS twee keer vol aan de bak moeten en wij hopen natuurlijk in de thuiswedstrijd een goed resultaat neer te zetten. Ook in de play-off wedstrijden tegen Cues&Darts hebben we onze klasse getoond en ook toen hebben we eigenlijk in de thuiswedstrijd plaatsing voor de finale al afgedwongen”.

De captain kan helaas niet kiezen wie hij gaat opstellen. “Dat klopt. Door de vastgestelde regels mogen alleen spelers die in de competitie meer dan elf partijen hebben gespeeld, opgesteld worden. Officieel kan ik over vijf spelers beschikken, maar Stefan Galla is in de eerste wedstrijd op vakantie en Anno de Kleine in de tweede. Mijn opstelling voor de eerste finale wedstrijd betekent, dat ik met Martin Horn, Johan Loncelle Anno de Kleine en Frans van Schaik de strijd aanga”.

Captain Jan van de Vorle kan wel over vijf spelers beschikken, maar hij heeft in de eerste wedstrijd gekozen voor Eddy Merckx, Jean van Erp, Raimond Burgman en Martien van der Spoel.

De eerste twee partijen aan de Zutphenseweg in Lochem beginnen om 13:00 uur. De tweede wedstrijd is op maandag 20 juni. “De oorspronkelijke datum van 12 juni was voor SIS niet haalbaar aangezien de zaal niet beschikbaar is”.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer