DOS ’37 veroordeeld tot spelen nacompetitie

DOS ’37 zal in de nacompetitie voor een plek in de eerste klasse moeten strijden na het verlies tegen Nunspeet. Aangezien DOS Kampen door een zege zich veilig speelde, eindigden de Vriezenveners op de twaalfde positie. De nederlaag, die verder geen invloed had op de plaats in de ranglijst, verscheen diep in de blessuretijd op het scorebord: 1-2.

Door Herman Kottier

Foto’s: Jeroen Tempert

DOS ’37 begon voortvarend aan het duel. Nadat het in de zesde minuut een strafschop werd onthouden, trof het korte tijd later toch doel. Met een prachtige pass bediende Lennard Mulderij in de vrije ruimte achter de verdediging Ronald te Morsche. Die stond niet buitenspel en schoof de bal onhoudbaar voor doelman Jardi Niebeek binnen: 1-0.

Meer mogelijkheden

Ook al speelde Nunspeet regelmatig iets beter, de gastheren waren echt niet de mindere. Hidde Boers (zijnet) en Ronald te Morsche (voorlangs) kwamen niet tot scoren.Toch moest met name in de verdediging Dennis Boshoeve vaak een aanval van de Nunspeters in de kiem smoren. In de slotminuut zag de achterhoede even Chieljan Tissingh over het hoofd en die zorgde voor een ruststand van 1-1. In de tweede helft bracht doelman Niebeek eerst met een snelle reactie redding op de kopbal van Menno Kamphuis en later op die van Lennard Mulderij. En er waren meer mogelijkheden voor de thuisploeg. Ronald te Morsche kopte de bal op het dak van het doel en zag daarna zijn vrije trap mislukken. HIdde Boers kopte naast, terwijl John Fraterman nog voorlangs schoot. De overige pogingen van Menno Kamphuis waren ook niet doeltreffend.

Rode kaart

Daarna nam het team uit Nunspeet van trainer Lucas Hoekman in de slotfase de regie over. Eigenlijk begon het met de directe rode kaart van verdediger Andrew Galea na een overtreding op Menno Kamphuis. Met tien man hielden de gasten stand na de kansen voor de thuisploeg. Schoot Melle van der Woude nog eerst hoog over, daarna trof Patrick Pluim de lat en verdween de vrije trap van Marnix Tissingh in de handen van Patrick Nitert. De DOS-goalie kon diep in blessuretijd de treffer van opnieuw Chieljan Tissingh niet voorkomen, zodat de winst alsnog naar de gasten ging: 1-2. Nunspeet eindigde op de de tweede plaats in de eindstand, maar bleef met lege handen achter. De periodetitels gingen namelijk naar DZC ’68, DTS Ede en SDV Barneveld.

Eerste ronde

Nu moet DOS’37 als nummer twaalf van de 1e Klasse D in de nacompetitie uitkomen. Zelf verloor het dus, terwijl concurrent DOS Kampen het uitduel bij SVI met 3-6 won. Door deze zege handhaven de Kampenaren zich in de 1e Klasse D door definitief de veilige elfde plaats te veroveren met vijf punten voorsprong op de Vriezenveners. Zaterdag 11 juni speelt de formatie van het trainersduo Jeroen Niks en Geerten Brinkman in de eerste ronde van die nacompetitie thuis tegen Veensche Boys uit Nijkerkerveen. De winnaar van deze wedstrijd komt vervolgens op dinsdag 14 juni uit in de tweede ronde tegen het zegevierende team van de ontmoeting tussen Batavia ’90 (Lelystad) en Sparta Enschede.

Bereiken de Vriezenveners de tweede ronde, dan gaat het volgende gelden. Wint Batavia ’90, dan speelt DOS ’37 dinsdagavond in Lelystad. Wint Sparta Enschede, dan speelt het thuis op sportpark Het Midden tegen de Enschedeërs. De winnaar plaatst zich voor de finale op zaterdag 18 juni op neutraal terrein met als inzet een plek in de eerste klasse. Alle verliezers in elke ronde en de finale spelen komend seizoen in de tweede klasse.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer