Topclubs uit Europa op jeugdtoernooi RKSV Vogido

Op 10, 11 en 12 juni wordt op het complex van RKSV Vogido in Enschede voor de 17e keer het internationale Vogido U14 Tournament gehouden. In het verleden hebben onder andere Memphis Depay, Quincy Promes, Davey Klaassen, Dennis Praet, Wesley Hoedt en Derick Origi aan het toernooi deelgenomen.

Na twee jaar van beperkingen is er dit jaar een spectaculair deelnemersveld. Te bewonderen zijn FC Liverpool (Engeland), Ajax, PSV, Sporting Club Portugal, Legia Warschau (Polen), HJK Helsinki (Finland), FC Basel (Zwitserland), Lille OSC (Frankrijk), Brondby IF, FC Nordsjaeland (beide Denemarken) en Brommapojkarna (Zweden).

Twee poules

Als enige amateurclub doet Vogido mee het U15-elftal. Dit elftal heeft een uitstekend jaar achter de rug. In het najaar werd het kampioen in de hoofdklasse en promoveerde het naar divisie 6 op landelijk niveau. Daarin werd het elftal dit voorjaar opnieuw kampioen en promoveerde naar divisie 5. Vogido speelt in de poulefase tegen onder andere Liverpool en Ajax. Er wordt gestreden in twee poules, waarin elk elftal vijf wedstrijden van twee keer vijftien minuten speelt.

Vier plaatsen

De eerste wedstrijden zijn op vrijdag van 17.30 tot 20.05 uur. De poulefase wordt op zaterdag van 10.00 tot 18.15 uur voorgezet. Op zondag wordt om 9.30 uur begonnen. Van elke poule spelen de drie hoogst geëindigde elftallen om vier plaatsen in de halve finale en de overige elftallen om de plaatsen zeven tot en met twaalf. De finale is om 15.20 uur en wordt gefloten door Bas Nijhuis, topscheidsrechter in het betaald voetbal.

De wedstrijden in het toernooi worden professioneel aangekondigd door Jan Bruins, de stadionspeaker van FC Twente. Meer informatie, waaronder het complete speelschema en meer bekende spelers die in het verleden aan het toernooi hebben deelgenomen, is te vinden op: https://vogidotournaments.nl/vogido-u14.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer