Succesvolle rentree Bertram Allen in Geesteren

Zeven jaar nadat hij zich in Geesteren als negentienjarige tot winnaar van de Grote Prijs van Twente liet kronen met , keerde de Ier Bertram Allen deze week voor het eerst terug op het Erve Maathuis. En vrijdagavond stond hij opnieuw vooraan bij de prijsuitreiking. Bertram Allen won de hoofdrubriek van de dag om de Auto Haarhuis Prijs over 1,50 meter met barrage met zijn tien jaar oude bruine merrie Emmylou (v. Billy Mexico). Tegen de snelheid van de combinatie was ook Maikel van der Vleuten op de elfjarige donkerbruine merrie Dywis HH (v. Toulon) niet opgewassen. Annelies Vorsselmans, partner van Jeroen Dubbeldam, beloonde zichzelf na een prima optreden op de twaalfjarige voshengst Iron Man 15 (v. Indoctro) met de derde prijs, Hessel Hoekstra werd verdienstelijk vierde in de proef die meetelt voor de wereldranglijst. De rentree op het Erve Maathuis beviel Bertram Allen, nog altijd de jongste winnaar ooit van het hoofdnummer van het CSI Twente, uiteraard uitstekend. “Alles is hier nog weer een beetje beter dan toen, met dezelfde atmosfeer die ademt dat dit een evenement met historie is.”

En over zijn puike rit: “Emmylou is een heel snel paard. Ik had Maikel in de rit voor me zien rijden en wist dat ik gas moest geven. Toch had ik niet het gevoel dat ik er een crazy ronde van maakte. Ik voelde veel vertrouwen bij het springen met Emmylou. Je hebt soms van die dagen dat je best best nerveus kunt zijn, maar daar had ik nu geen last van. Ze is een vechter en een echt competitiepaard. Ze probeert altijd alles.” Bertram Allen hoort zondag met Emmylou ongetwijfeld tot de favorieten voor de Grote Prijs van Twente. “Dan zal alles nog wat hoger staan”, beseft hij. Maar de concurrentie is alvast gewaarschuwd.

Thuiszeges Ten Cate en Van der Aa
Eric ten Cate en Bas van der Aa boekten zaterdag tijdens het CSI Twente op het Erve Maathuis een triomf voor eigen publiek. Ten Cate schreef de rubriek over 1,45 meter met twee fasen voor de Big Tour voor het CSI2* op zijn naam met zijn negenjarige bruine ruin Ivoor (v. Eldorado van de Zeshoek). De ruiter uit Geesteren verwees Sander Geerink op de achtjarige bruine hengst Jacobus S met een verschil van 1,45 seconde naar de tweede plaats en de Australiër Billy Raymont op de vosruin Caprino op 1,55 seconde naar de derde positie.

Voor Olympisch kampioen
Bas van der Aa won de rubriek over 1,40 meter met twee fasen voor de Medium Tour van het CSI2*. De Albergenaar was met zijn negenjarige bruine ruin Shanroe Barney (v. Dallas x Elcaro) 0,43 seconde sneller dan de direct na hem gestarte Olympisch kampioen Ben Maher met de achtjarige bruine hengst Enjeu de Grisien (v. Toulon). De Duitser Alexander Karnebeck bezette de derde plek met de bruine merrie Stakkabisa.

De winst in de wedstrijd op tijd over 1,45 meter voor de Medium Tour van het CSI3* was voor Bart Lips. Met de tienjarige bruine ruin Davinci Z (v. Dutch Capitol Z) sloot hij zijn ronde na 59,19 seconde af. Ook Hessel Hoekstra was binnen een minuut door de finish met de eveneens tien jaar oude vosruin Helsinki (v. VDL Zirocco Blue). Hij had 59,91 seconde nodig. Gerben Morsink reed opnieuw in de prijzen met Colina Z en werd derde met achtjarige vosmerrie Colina Z (v. Ingmar).
Gerco Schröder kwam met de vijftienjarige bruine ruin Glock’s Lausejunge (Ludwigs As) uit op de vijfde positie.

Amber Fijen was met de dertienjarige bruine merrie Jacintha v/h Kriekenhof (v. Winningmood) de concurrentie de baas in de rubriek over 1,35 meter met twee fasen voor de Small Tour van het CSI2*. Pim Mulder sloot als tweede aan met de zevenjarige schimmelmerrie Powderduff (v. Vingino) en Maud Wiefferink stuurde de negen jaar oude donkerbruine ruin Kalie S naar de derde plek.

Voor de Small Tour van het CSI1* won Daphne van der Schaar met de zevenjarige schimmelmerrie Kaira VDS de rubriek over 1,20 meter met twee fasen. Pietrix de Vries werd tweede op de elfjarige bruine merrie Diamantina.

Voor uitlagen, zie www.csitwente.nl

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer