Mooie ontlading na zege Gert-Jan Bruggink

De zege van Gert-Jan Bruggink met de tienjarige bruine ruin That’s Mie Z (v. That’s Life x Numero Uno) in de rubriek over 1,45 meter met barrage voor de Medium Tour mocht zaterdag op de meeste bijval rekenen op de voorlaatste dag van het 46ste CSI Twente. De ruiter uit het Twentse De Lutte beleefde daarmee een emotionele rentree op hoog niveau in eigen streek. Als eerste starter passeerde Bruggink de finish na 46,80 seconde en daar beten de zeven andere kandidaten voor de zege hun tanden op stuk. De Amerikaanse Isabelle Russekoff werd met Piccobello Full House ter Linden Z tweede met een achterstand van 1,3 seconde.

Nooit bij stil gestaan
Vorig jaar in Houten won Gert-Jan Bruggink al een keer een internationale rankingproef. Uitgerekend in eigen omgeving onderstreepte Gert-Jan Bruggink dat hij weer op niveau kan meespelen in het internationale ruitercircus, nadat hij op 4 januari 2019 thuis op stal zijn linker heup brak. “Toen gebeurde er iets met me waar ik nooit bij had stil gestaan. Ik zat voor het eerst in een ambulance, dan ervaar je pas hoe het leven ook kan zijn. Als je mensen vraagt hoe het met ze gaat, krijg je vaak als antwoord dat ze druk zijn. Maar dat heeft niets met gezondheid te maken. Voor mij en ons bedrijf heeft het heel veel impact gehad. Dat ik nu hier weer mee kan doen, toch ons thuisconcours, is heel mooi.”

Veulentjes in de wei
In de ruim twee jaren dat hij vooral moest toekijken kon hij meer dan ooit relativeren. “Ik besefte dat het ook geweldig kan zijn je familie om je heen te hebben en leerde daarvan te genieten. Daarvoor was ik daar minder mee bezig. Dan moest ik meestal weg, wedstrijden rijden. Sport bepaalt nog steeds heel veel van mijn leven. Maar nu niet meer omdat het moet, maar omdat het kan. Dat is mijn motto nu.”

Dubbele Engelse zege
De tweede kwalificatieproef voor de Grote Prijs van het CSI3* Twente over 1,50 meter tegen de klok eindigde zaterdag in een dubbele Engelse zege. Samuel Hutton reed met zijn twaalfjarige bruine merrie Alanine de Vains iets meer dan twee seconden weg van landgenoot Robert Whitaker met zijn negenjarige zwarte hengst Vermento (v. Argento). Sander Geerink werd keurig derde met de elfjarige donkerbruine ruin Global (v. Cardento 933). De plekken zes tot en met acht waren voor achtereenvolgens Annelies Vorsselmans met de twaalfjarige donkere vosruin Acuero (v. Acorado), Gerco Schroder met de vijftienjarige bruine ruin Glock’s Lausejunge (v. Ludwigs As) en Meike Zwartjens met de even oude voshengst Twister de la Pomme (v. Darco).

Eric ten Cate tweede
De rubriek over 1,40 meter met twee fasen voor de Small Tour van het CSI3* leverde een zege op voor de Engelsman Robert Whitaker met de negenjarige bruine ruin I’m Special Too DHH (v. I’m Special de Muze). De Brit hoefde met slechts twaalf tegenstanders af te rekenen.

Eric ten Cate bleef 1,84 seconde achter bij de razend rappe Engelsman met zijn eveneens negen jaar oude donkerbruine ruin Indendo (v. Q. Breitling LS). Achter de Engelse ruiter Samuel Hutton met de achtjarige bruine merrie Melusina BVL Z reed Maikel van der Vleuten met de tienjarige zwartbruine ruin Happy Handsome naar plek vier.

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer