SV Vasse kroont zich na miraculeus einde tot kampioen

SV Vasse heeft zich na 21 jaar weer tot kampioen gekroond. In de allerlaatste wedstrijd van het seizoen moest thuis worden gewonnen van De Lutte en mocht medekoploper La Premiere niet met onmogelijke cijfers winnen van Oldenzaal.

Vasse hield het lang spannend en na 75 minuten keken de blauwwitten nog tegen een 1-2 achterstand aan. Maar aanvallers Sam Haarhuis en Erik Rijsman zorgden in de 79e en 89e minuut voor een explosie van vreugde van de vele toeschouwers op Sportpark ’t Lankamp.

Dramatisch

De wedstrijd begon dramatisch voor de mannen van Nico Eshuis, al binnen tien minuten kwam de thuisploeg op een 0-1 achterstand nadat een voorzet vanaf de achterlijn werd gegrepen door de wind en plots bij de tweede paal binnenviel. Vasse had moeite om kansen te creëren maar kwam vlak voor rust toch op gelijke hoogte, nadat Stef Wiefferink in het strafschopgebied werd neergehaald door de uitkomende keeper. Sam Haarhuis maakte geen fout en tekende vanaf elf meter voor de gelijkmaker.

Veerkracht

Vlak na rust hield Loet Hannink zijn ploeg op de been nadat hij een bal uit de hoek tikte. Vasse was hierna veel op de helft van De Lutte te vinden, maar de blauw-witten kwamen opnieuw op achterstand nadat een voorzet bij de tweede paal door de aanvaller van de Lutte werd binnengekopt. Met nog ruim een kwartier te gaan op achterstand, en op dat moment leek La Premiere er met het kampioenschap vandoor te gaan. De ploeg uit Almelo stond namelijk op voorsprong tegen Oldenzaal. Maar zoals zo vaak dit seizoen toonde SV Vasse veerkracht en kwam het in de 79e minuut op gelijke hoogte door een vrije trap van clubtopscorer Sam Haarhuis.

Vreugde

Even later leek Daan Haarhuis Vasse naar het kampioenschap te schieten, maar zijn inzet werd, tot groot ongeloof van alles en iedereen die Vasse een warm hart toedraagt, op miraculeuze wijze door de doelman gepareerd. Vasse bleef echter doorgaan en werd uiteindelijk beloond. Erik Rijsman, in de tweede seizoenshelft teruggehaald van de veteranen en goed voor een totaal van negen doelpunten, bezorgde Vasse uiteindelijk het kampioenschap. De aanvaller zette de bal voor, deze werd gevangen door de wind en viel pardoes bij de tweede paal binnen. Wat volgde was een explosie van vreugde bij spelers, staf en de honderden supporters.

In de paar minuten die nog volgden, kwam Vasse niet meer in de problemen. Uiteindelijk zorgde het eindsignaal ervoor dat SV Vasse met een 3-2 overwinning officieel de trotse kampioen van de 4e Klasse A is.