Blauw Zwart wint de laatste wedstrijd van het seizoen en promoveert

Na een pauze van drie weken was het dan eindelijk tijd voor de promotiewedstrijd. Beide teams Blauw Zwart en Olympia hadden de kans om te promoveren, waarbij Blauw Zwart al genoeg had aan een gelijkspel. Beide teams waren vast beraden om de winst te pakken.

Na de warming-up en het vuurwerk ging om half vier de wedstrijd van start. De thuisploeg begon gespannen aan de wedstrijd. Dit was terug te zien in het spel. De ballen kwamen niet goed aan en de schoten waren matig. Rond de 20ste minuut wist Blauw Zwart de rust in het spel te brengen en begonnen ze aan waar ze goed in zijn: scoren. In de laatste 10 minuten van de eerste helft veranderde de stand van 4-2 in 11-4. Na deze uitmuntede slotfase van de eerste helft gingen de Wierdenaren de kleedkamer in om voor de laatste keer met de hoofdtrainer Herman Hakkers de tactiek te bespreken.

Blauw Zwart kwam sterk de kleedkamer uit en wist binnen enkele minuten al weer te scoren. Het lukte Olympia in de tweede helft niet om in te lopen op het soepel spelende Blauw Zwart. Tien minuten voor tijd werd er noodgedwongen gewisseld bij Blauw Zwart vanwege een blessure. Vlak voor het eindsignaal kreeg Gijs Webbink een publiekswissel omdat hij na vier jaren stopt als speler van het eerste. Blauw Zwart wint de wedstrijd met 17-11 en promoveert hiermee naar de derde klasse.